Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Νέες αποκαλύψεις για το όργιο προσλήψεων στην ΑΓΡΟΓΗ

Την ίδια ώρα, έχουν ήδη παρενέβη τρεις εισαγγελείς για σωρεία παρατυπιών σε προσλήψεις επί της Νέας Δημοκρατίας.

Νέα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega για το όργιο προσλήσεων στην ΑΓΡΟΓΗ επί ημερών Νέας Δημοκρατίας και επί υπουργίας, Σωτηρή Χατζηγάκη ο οποίος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν νόμιμα και με ηθική.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές η νέα υπουργός τότε Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή ζήτησε από την εταιρεία να μην προχωρήσει στην πρόσληψη των 270 ατόμων στην ΑΓΡΟΓΗ.

Αμέσως η εταιρεία συγκαλεί διοικητικό συμβούλιο και αποφασίζει να ζητήσει από καθηγηγή του εργατικού δικαίου να συντάξει μία γνωμοδότηση για την νομιμότητα της πρόσληψης των 270 ατόμων. Για το αίτημα αυτό προς τον καθηγητή εργατικού δικαίου, η εταιρεία πλήρωσε 25.000 ευρώ απο δικά της χρήματα.

Μάλιστα, η εταιρειά φοβούμενη ενδεχόμενο οικονομικό έλεγχο ζήτησε από τα 270 άτομα να πληρώσουν αντίτιμο 100 ευρώ προκειμένου να καλύψει η εταιρεία τα 25.000 που είχε ξοδέψει για τη γνωμοδότηση. Από τα 270 άτομα, το αντίτιμο το πλήρωσαν 266 άτομα και 4 αρνήθηκαν με αποτέλεσμα η εταιρεία να βγάλει 26.600 ευρώ, δηλαδή 1.600 ευρώ περισσότερα από όσα είχε ξοδέψει.

Διαβάστε επίσης:

Κομμωτές και μακιγιέρ στην ψηφιοποίηση της αγροτικής γης – Τι απαντά ο Χατζηγάκης μέσω του Newsit

30.000.000 ευρώ για τηλέφωνα, μισθούς και έπιπλα στο υπουργείο Γεωργίας!

Τρεις Εισαγγελείες για σωρεία σκανδάλων στις προσλήψεις επί Ν.Δ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε