Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Νέες φωτιές άναψε στη ΝΔ η Έλσα Παπαδημητρίου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα νέα πυρά της Έλσας Παπαδημητρίου ανάβουν νέες… φωτιές στη Ρηγίλλης και μάλιστα λίγες μόνον ώρες μετά το τελεσίγραφο του Αντώνη Σαμαρά προς τους διαφωνούντες!

Οι σχέσεις της Έλσας Παπαδημητρίου με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται στο κόκκινο μετά και τις πρωινές δηλώσεις της στην τηλεόραση του Mega. «Πως θα φύγω από τη ΝΔ, ποιος θα με διώξει από τη ΝΔ; Δεν κατάλαβα. Η ΝΔ είμαι και εγώ», δήλωσε η κα Παπαδημητρίου.

«Επιδιώκω με κάθε τρόπο αυτό το κόμμα να πάψει να έχει εσωστρέφεια. Όχι ξορκίζοντας την προς τα έξω. Στο περιβάλλον μας πρώτα όλοι πρέπει να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Δεν μπορώ να ακούω νέα παιδιά, που καλώς για μένα, που είναι στην ηγετική ομάδα να κρίνουν ύποπτους, καταξιωμένους πολιτικούς. Και άπρεπο είναι και ανόητο είναι», ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτήρισε δε ανόητα τα σενάρια διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σχολιάζοντας τις υποψηφιότητες Δράκου (που στηρίζει η ΝΔ) και Τατούλη (ανεξάρτητος, πρώην βουλευτής της ΝΔ) στην Πελοπόννησο είπε ότι «δεν θα βγω εγώ να πω είναι καλή επιλογή ο Τατούλης. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνος του ο Τατούλης και ο Δράκος και ο λαός θα κρίνει».

Δεν έκρυψε ότι διατηρεί φιλική σχέση με τη Ντόρα Μπακογιάννη και επέκρινε την ηγετική ομάδα της ΝΔ, λέγοντας «δεν μπορώ να ακούω νέα παιδιά να κρίνουν ως ύποπτη τη συμπεριφορά καταξιωμένων πολιτικών. Είναι άπρεπο και ανόητο». Έκανε λόγο για «ανασφάλεια ορισμένων» και απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή ανεξαρτητοποίηση, είπε ότι «δεν εξαρτάται μόνον από εμένα. Αν η θηλιά φθάσει στο λαιμό μου θα πρέπει να αντιδράσω».

Στον πρωινό καφέ στη Ρηγίλλης, λίγο μετά τις δηλώσεις Παπαδημητρίου, υπήρξαν εισηγήσεις προς τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε διαγραφή της κα. Παπαδημητρίου, μια εβδομάδα σχεδόν αφότου έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος επίσης πρόσκειται τους «Ντορικούς».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε πως οι διατυπώσεις της Έλσας Παπαδημητρίου δεν ήταν τέτοιες που να την οδηγήσουν στη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και η αποπομπή της αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε να της δοθεί η ευκαιρία για διευκρινήσεις. Δεν αποκλείεται όμως, αν η βουλευτής Αργολίδας συνεχίσει να εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή της με τις αποφάσεις της Ρηγίλλης να υπάρξουν εξελίξεις.

Δε φαίνεται όμως ότι η κα Παπαδημητρίου προτίθεται να τραβήξει κι άλλο ήδη τεντωμένοι σχοινί των σχέσεών της με τη Νέα Δημοκρατία. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μάλιστα, θα στηρίξει δημόσια τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ στην Πελοπόννησο, αλλά όπως τονίζει δεν προτίθεται να ζητήσει από τους ψηφοφόρους της να τον ψηφίσουν.

Στη Ρηγίλλης μιλούν και για σχέδιο αποδόμησης του κόμματος, «φωτογραφίζοντας» μάλιστα ως ενορχηστρωτή του, τη Ντόρα Μπακογιάννη. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Κ. Τζαβάρα, ενός εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσωπών του κόμματος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Υπάρχει κάποιος που είναι έξω από το κόμμα και με ένα τηλεκοντρόλ κινεί διάφορα στρατιωτάκια προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση».

Υποψήφιος στη Γλυφάδα ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Η ΝΔ ανακοίνωσε νέες υποψηφιότητες που θα στηρίξει στις προσεχείς εκλογές, όπως αυτή του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το Δήμο της Γλυφάδας.

Ειδικότερα, η ΝΔ για το Δήμο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη στηρίζει τον κ. Βεζυρτζή Νικόλαο (Επιχειρηματίας ), στο δήμο Χαλκηδόνας τον κ. Αραμπατζή Αριστείδη (Δήμαρχος Αγ. Αθανασίου), στο Δήμο Σερρών τον Μηλίδη Θεόδωρο (Ιατρός) , στο Λέσβου τον Χατζηκομνηνό Αριστείδη (Δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης), στο Δήμο Λήμνου τον Σκαμάγκη Αθανάσιο (Δήμαρχος Μύρινας), στο Δήμο Προσοτσάνης τον Φατράλη Βασίλειο (Δήμαρχος), στο Δήμο Κοζάνης την Νανοπούλου Άννα (Συμβολαιογράφος, Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης), στον Αγιο Δημήτριο στην Αττική τον Λαζαρόπουλο Νικόλαο(Δήμαρχος), στα Βριλήσσια το Ιωαννίδη Κων/νο (Δήμαρχος), στην Νίκαια – Αγ. Ιωάννη Ρέντη τον Δρακούλη (Κούλη) Βρεττάκο (Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά, πρώην Αναπληρωτής Νομάρχης Πειραιά).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε