Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέο μέτωπο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Ζητούν να μη διακόψει τη χρηματοδότηση του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μια ανταρσία και ένα μέτωπο. Αυτός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της αναταραχής που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα το οποίο δεν προλαβαίνει να δέχεται χτυπήματα εκ των έσω!

Είκοσι ένας βουλευτές της Κυβερνώσας παράταξης – με πρωτοβουλία του Γιάννη Βλατή – κατέθεσαν ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, Γιάννη Ραγκούση και Λούκα Κατσέλη.

Οι βουλευτές κρούουν τον κίνδυνο του κινδύνου για την κατάργηση του κοινωνικού αυτού προγράμματος, που θεσμοθετήθηκε από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Αφού τονίζουν ότι το κοινωνικό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται από την τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία 14 χρόνια και εξυπηρετεί περίπου 100 χιλιάδες ηλικιωμένους, ζητούν απαντήσεις από την Κυβέρνηση για το το προτίθεται να κάνει για τη χρηματοδότηση του προγράμματος από το ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με εθνικούς πόρους.

«Επειδή είναι δεδομένη η υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις αυξημένες αρμοδιότητές τους στο πλαίσιο του Καλλικράτη, αλλά είναι και προφανές ότι δεν θα εξαιρέσουμε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ από αυτή το βοήθεια…» αναφέρουν χαρακτηριστικά και ζητούν ειδικότερα να πληροφορηθούν «πως θα καλυφθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος για το μεταβατικό διάστημα από 01/01/2011 ως την οριστική ένταξη του στο ΕΣΠΑ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε