Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Νέο… ρεκόρ του υπουργικού σκασιαρχείου!

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά… 6-0 (!) είναι το νέο κοινοβουλευτικό ρεκόρ του υπουργικού «σκασιαρχείου» από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο! Από τις έξι προγραμματισμένες επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών δεν συζητήθηκε ούτε μια εξ «αιτίας κολλήματος υπουργού».

Αυτό που προκάλεσε την έντονη οργή του προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη, που σχολίασε δεικτικά πως «είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που δεν συζητείται καμιά ερώτηση… Στα 25 χρόνια που είμαι βουλευτής δεν θυμάμαι να είχε συμβεί κάτι παρόμοιο», στρέφοντας το βλέμμα του προς τον παριστάμενο υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, που βρισκόταν στη… θέση του για να απαντήσει σε επίκαιρη επερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας.

Μια υπουργική υποτίμηση του ενός από τα δύο θεσμικά έργα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας από τα μέλη της κυβέρνησης που κατά τα άλλα υπόσχονταν να είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος…» και πλείστοι από αυτούς, ως βουλευτές της αντιπολίτευσης σήκωναν «αντάρα» για την αποφυγή των τότε υπουργών της Βουλής και του κοινοβουλευτικού έργου…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε