Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο χτύπημα Ρέσλερ κατά Χρυσοχοίδη : ”Πολύ φασαρία και κούφια λόγια”

– Στο φως εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείο Οικονομίας που κατηγορεί τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης για αθέτηση υποσχέσεων
– ”Υπογράψαμε συμφωνίες για ανάπτυξη και επενδύσεις αλλά οι Έλληνες…”
– ”Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προφανώς δεν συνιστά προτεραιότητα της ελληνικής πλευράς”
– Και βέβαια το έγγραφο καταλήγει με τα χρέη του ελληνικού δημοσίου προς γερμανικές επιχειρήσεις
– Περιβάλλον Χρυσοχοϊδη: “Ο κ.Ρέσλερ έχει προβλήματα πολιτικής επιβίωσης και προσπαθεί να κερδίσει χτυπώντας τους “κακούς” έλληνες”

Ο τίτλος της νέας επίθεσης του Φ.Ρέσλερ προς τον Μ.Χρυσοχοίδη είναι :”Πολύ φασαρία και κούφια λόγια”.

Η Deutsche Welle δημοσιεύει τις έντονες επικρίσεις σε βάρος του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης από το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας που σε εσωτερικό του έγγραφο, επιρρίπτει στην ελληνική πλευρά ότι αθέτησε τις υποσχέσεις της.

Η Ελλάδα δεν κάνει χρήση της βοήθειας που της προσφέρει η Γερμανία στο πεδίο της ανάπτυξης και της προσέλκυσης επενδύσεων, παρά τη σχετική συμφωνία που έχουν υπογράψει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης.
Αυτά αναφέρονται σε εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου που έχει στην κατοχή της η Süddeutsche Zeitung.
Στο σχετικό δημοσίευμα με τίτλο ”Πολύ φασαρία και κούφια λόγια”, αναφέρεται ότι ο έλληνας υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υποσχέθηκε πολλά στους Γερμανούς, όπως την κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων στο πεδίο των επενδύσεων, την επίλυση του προβλήματος των χρεών του ελληνικού δημοσίου προς τις γερμανικές εταιρείες και άλλα.

”Εάν άκουγε κανείς τον ενθουσιασμό του πολιτικού του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να πιστέψει ότι η κατεστραμμένη Ελλάδα βρίσκεται εδώ και καιρό στην πορεία για ένα καλύτερο μέλλον”, παρατηρεί η εφημερίδα.

”Η υλοποίηση των συμφωνηθέντων παραμένει ανεπαρκής”

Στο ίδιο εσωτερικό έγγραφο το συμπέρασμα βάζει τέλος στις ψευδαισθήσεις: ”Ένας προσωρινός απολογισμός της γερμανικής προσφοράς στήριξης είναι απογοητευτικός. Η υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική πλευρά παραμένει ανεπαρκής”, αναφέρεται.

Το γερμανικό υπουργείο θίγει στην έκθεσή του το ζήτημα της δημιουργίας μιας αναπτυξιακής τράπεζας που συμφώνησαν οι δύο πλευρές, σημειώνοντας ότι οι σχετικές διαδικασίες καρκινοβατούν.

Το ζήτημα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προφανώς δεν συνιστά προτεραιότητα της ελληνικής πλευράς, υπογραμμίζεται στο έγγραφο.

Βέβαια το ”ζουμί” της έκθεσης είναι η υπενθύμιση, γεμάτη σαρκασμό, για τα χρέη του ελληνικού δημοσίου προς γερμανικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας: ”Το μεγαλύτερο μέρος των παλαιοτέρων υποθέσεων δεν έχει ακόμη επιλυθεί”.

Κύκλοι του κ. Χρυσοχοϊδη, σχολίασαν όλα τα παραπάνω ως ακόμα μια προσπάθεια του γερμανού πολιτικού να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται – αφού έχει χάσει πολλές δημοσκοπικές μονάδες.

Διαβάστε επίσης : Ποιόν υπουργό ειρωνεύτηκε ο Ρέσλερ και τι απάντηση πήρε – BINTEO

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε