Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Νέος εξάψαλμος βουλευτών στον Παπακωνσταντίνου – Βάσω: «Μας οδηγείτε σε συλλογική κατάθλιψη!»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Βομβαρδίστηκε από τα εσωκομματικά πυρά ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που τα άκουσε για τα καλά από τους βουλευτές στο ΚΤΕ Οικονομικών!

Μέσα σε κλίμα έντονης δυσαρέσκειας για τις εγγυήσεις ύψους 30 δισ. που θα δοθούν στις τράπεζες αλλά και για τα νέα μέτρα που βρίσκονται προ των πυλών, ο υπουργός τα… άκουσε για ακόμη μια φορά, με τις αντιδράσεις στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να διατυπώνονται σε υψηλούς τόνους.

Για άλλη μια φορά, η Βάσω Παπανδρέου σήκωσε το… λάβαρο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και, όπως κι άλλοι συνάδελφοί της, έστειλε μήνυμα στον υπουργό Οικονομικών πως τα όσα είπε για μη λήψη πρόσθετων μέτρων δεν έπεισαν την Επιτροπή.

«Γιατί δεν προχωράμε σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου;» διερωτήθηκε η Βάσω Παπανδρέου απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και συνέχισε ακόμη πιο επιθετικά: «μας οδηγείτε στη συλλογική κατάθλιψη, η αγορά δε λειτουργεί. Όλο λέτε ότι δε θα πάρουμε νέα μέτρα και όλο εκ των υστέρων τα λαμβάνουμε». Πρόσθεσε ότι προσθέτοντας ότι απαιτείται άλλη πολιτική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό το 2013 η χώρα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Αναφερόμενη στη γραμματεία αποκρατικοποιήσεων, αναρωτήθηκε «γιατί πρέπει να δημιουργηθεί η γραμματεία για να αξιοποιήσουμε τα Ολυμπιακά Ακίνητα;» και κατέληξε λέγοντας «φαίνεται ότι δεν έχουμε συνολικό σχέδιο».

Τα παραπάνω ήταν η «απάντηση» της πρώην υπουργού στην εισήγηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους. «Εγώ δε μπορώ να βάλω τέτοιο θέμα σε διάλογο» είπε για να τον διακόψει ο Κώστας Γείτονας λέγοντας: «μη συζητήσουμε τέτοιο θέμα εδώ, είναι σα να χρεοκοπούμε από μόνοι μας».

«Εμείς δε θα πάρουμε άλλα οριζόντια μέτρα. Θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις, τώρα αν θέλετε εσείς να βαφτίζετε τις παρεμβάσεις νέα μέτρα…», πρόσθεσε. «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες, δε γίνεται να μη λέμε στους πολίτες τα μέτρα που λαμβάνουμε, την αλήθεια και τις θετικές ενδείξεις που έχουμε», είπε και συνέχισε: «με άλλα λόγια να μη δίνουμε προοπτική και να μην είμαστε ειλικρινείς για την προσπάθεια που κάνουμε. Ποτέ δεν είπαμε ότι θα τα λύσουμε όλα σε έξι μήνες».

Και αφού ο υπουργός Οικονομικών τελείωσε την εισήγησή του, ξεκίνησε το… σφυροκόπημα!

«Η κυβέρνηση έχει χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι στο θέμα της οικονομίας», είπε ο Κώστας Γείτονας, ενώ η Σοφία Γιαννακά στάθηκε στις εγγυήσεις που δίνονται στις τράπεζες. «Δε μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι δε θα πάρετε νέα μέτρα. Δε μπορούμε να στηρίξουμε και νέα μέτρα. Γιατί δίνετε 30 δισ. εγγυήσεις στις τράπεζες;».

Για τις τράπεζες έθεσε θέμα και ο Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι «πρώτα θα οδηγήσετε τις τράπεζες σε συγχωνεύσεις και μετά θα τους δώσετε εγγυήσεις».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου φέρεται πως είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πείσει για την ανάγκη να δοθούν 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ως αντιπολίτευση είχαμε «βγει στα κεραμίδια για τα 28 δισ., αλλά τώρα κάνουμε κάτι ανάλογο».

Η κα Γιαννακοπούλου τάχθηκε υπέρ της ρευστότητας στις τράπεζες με εγγυήσεις, ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρό τραπεζικό σύστημα.

«Νιώθω ότι θέλω να υποστηρίξω την κυβέρνηση, αλλά δυσκολεύομαι με τις ανακολουθίες σας» φέρεται να είπε η βουλευτής Σοφία Γιαννακά, προσθέτοντας ότι άλλα λέγαμε με την ακίνητη περιουσία του δημοσίου και άλλα κάνουμε, «πενήντα φορές» είπαμε ότι δε θα πάρουμε νέα μέτρα και «πενήντα φορές πήραμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε