Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Newsit Αποκλειστικό: Καμία κίνηση στο συνέδριο από τους Ντορικούς – Τι ευχήθηκε η Ντόρα

Newsit Αποκλειστικό: Καμία κίνηση στο συνέδριο από τους Ντορικούς – Τι ευχήθηκε η Ντόρα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit βουλευτές που δεν έχουν κρύψει την προτίμησή τους στο πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη δεν πρόκειται να…

κάνουν καμία κίνηση αποχώρησης από το συνέδριο ή το ίδιο το κόμμα αλλά θα παρακολουθήσουν κανονικά τις εργασίες και τις ομιλίες κορυφαίων στελεχών του κόμματος χωρίς παρατράγουδα παρά τα όσα λέγονταν και γράφονταν τις τελευταίες εβδομάδες.

Πληροφορίες λένε οτι μια κίνηση εντυπωσιασμού έστω και από έναν βουλευτή από αυτούς που πρόσκεινται στην κα Μπακογιάννη δεν θα προσέφερε τίποτα τόσο στην ίδια όσο και στα σχέδια της που παραμένουν ακόμα επτασφράγιστο μυστικό. 

Καλή επιτυχία αρκέστηκε να ευχηθεί στη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη εν όψει του συνεδρίου του κόμματος.

Ευχήθηκε ακόμα «να ξεκαθαρίσει την πολιτική την οποία πιστεύει ως σωστή, ως αξιόπιστη όμως πολιτική λύση και όχι ως μια ρητορική η οποία θα χτίσει στη λογική του ώριμου φρούτου ή θα χτίσει πάνω στην καταστροφή της Ελλάδος». «Αυτό θα είναι θανάσιμο λάθος από ένα μεγάλο κόμμα», κατέληξε. 

Κάποιοι όπως ο Αρης Σπηλιωτόπουλος το χαρακτηρίζουν ως συνέδριο επιβίωσης, κάποιοι άλλοι λένε οτι θα κοπεί εντελώς ο ομφάλιος λώρος με τα βαρίδια του παρελθόντος. Το συνέδριο της ΝΔ αρχίζει αύριο και οι εκπλήξεις δεν θα είναι λίγες.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θέλει να φτιάξει και να δώσει τον ορισμό της «καινούριας Ν.Δ.» με σαφές λαϊκό και πατριωτικό πολιτικό στίγμα και με νέα στελέχη που θα στηρίξουν την πορεία ανασυγκρότησης του κόμματος. 

Για τον λόγο αυτό και χθες “κόπηκαν” και το όνομά τους δεν υπάρχει στην λίστα των συνέδρων ονόματα όπως του Γιώργου Βουλγαράκη και του Θεόδωρου Ρουσόπουλου.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δ. Αβραμόπουλος χαρακτηρίζει ιστορικής σημασίας το συνέδριο
χωρίς να κρύβει παράλληλα ότι κινείται σε άλλους δρόμους σε σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά μιλώντας για “αμφίπλευρη διεύρυνση”.
 Δεν  δίστασε επίσης να τοποθετήσει τη Ν.Δ.  «στο σύγχρονο φιλελεύθερο και δημοκρατικό κέντρο».  

Λέγεται οτι ο κ. Αβραμόπουλος θα κάνει αισθητή τη διακριτή του στάση και στο συνέδριο και πολύ περισσότερο την επόμενη μέρα, καθώς, όπως λένε, «φιλοδοξεί να καταστεί αυτόνομος πόλος έλξης όσων αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι και φιλελεύθεροι στο εσωτερικό της Ν.Δ.». 

Διευκρίνισε ότι δεν θα είναι αντιπρόεδρος την επομένη του συνεδρίου και απέδωσε σε παραπολιτικό το θέμα που είχε ξεκινήσει από δικές του ακριτομυθίες την επομένη της εκλογής Σαμαρά στη θέση του προέδρου.

Προσκλήσεις έχουν αποσταλεί στους εκπροσώπους των κομμάτων στους οποίους όμως δεν θα επιτραπεί να απευθύνουν χαιρετισμό όπως είθισται να γίνεται από τον φόβο του ΛΑΟΣ. 

Πρόσκληση έχει σταλεί και στον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος όμως δεν θα παραστεί για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με την παλιά αντιπαλότητά του με τον κ. Σαμαρά και με τη διαγραφή της κόρης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Παρελθόν ο πυρσός για τη ΝΔ – Συνέδριο αλα Χόλυγουντ ετοιμάζει ο Σαμαράς

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε