Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νίκος Φίλης: Θέλω να μείνω στο υπουργείο Παιδείας – Έχουμε σχέδιο τριετίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την επιθυμία του να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας, εξέφρασε ο Νίκος Φίλης, αρνούμενος τόσο τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κάποια… μετακίνηση κατά των ανασχηματισμό, που ουσιαστικά έχει προαναγγελθεί από την κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αγορά” και σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του γραμματέα του κόμματος και αν αυτή του έχει προταθεί, ο υπουργός τονίζει “Όχι. Άλλωστε δεν είναι θέμα μόνο εκείνου που κάνει μια πρόταση, αλλά και αν αυτός που προτείνεται πιστεύει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή.”

Σε ότι έχει να κάνει με το υπουργείο Παιδείας, ο Νίκος Φίλης τονίζει: “Έχουμε κάνει ένα σημαντικό έργο, που αναγνωρίζεται από την κοινή γνώμη. Αφορά στην έγκαιρη λειτουργία των σχολείων, τις πρώτες μεταρρυθμίσεις σε δημοτικό, γυμνάσιο, νηπιαγωγείο, την αναβάθμιση των επαγγελματικών λυκείων, το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για να μην ξοδεύεται η λαϊκή οικογένεια στα φροντιστήρια και σχεδιάζουμε άλλες για τη συνολική αναμόρφωση του λυκείου και την αλλαγή του τρόπου επιλογής για τα πανεπιστήμια, για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα.

Έχουμε σχέδιο τριετίας. Θα μου πείτε, δεν μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος; Βεβαίως Ουδείς αναντικατάστατος. Απλά λέμε ότι εμείς έχουμε αποκτήσει εμπειρία και έχουμε διαμορφώσει την προοπτική της δημοκρατικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.”

ΠΗΓΗ: Αγορά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε