Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νίκος Μανιός: Η φράση «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου δεν ήταν ψεύτικη

Νίκος Μανιός: Η φράση «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου δεν ήταν ψεύτικη

Χωρίς να παραβλέπει την ουσία των μέτρων που επιβάλουν οι δανειστές για να κλείσει η συμφωνία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός παραδέχεται πως τα μέτρα δεν θα είναι ρόδινα και ταυτόχρονα στέλνει και μήνυμα στους διαφωνούντες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Νorth98 ο Νίκος Μανιός σημειώνει: «Τα μέτρα προφανώς δεν θα ειναι ρόδινα που μας επιβάλουν θα θίξουν αρκετές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, θα μου πει κάποιος γιατί τα ψηφίζουμε και τα αποδεχόμαστε. Γιατί μπήκαν δύο, τρείς προϋποθεσεις : Ολα αυτά θα ισχύσουν εφόσον μπει στο τραπέζι τώρα οχι πριν τις γερμανικές εκλογές το ζήτημα του χρέους. Ολα τα μέτρα και αντίμετρα, αν δεν υπάρξει στο 2017 μέσα συμφωνία για το χρέος δεν ισχύουν ουτε τα μέτρα ουτε και τα αντίμετρα. Και μετά φτου και απο την αρχή».

«Το 2009 η ρήση του Γιώργου Παπανδρέου “λεφτά υπάρχουν” δεν ηταν ψεύτικη. Είχε ήδη συμφωνηθεί ενα δάνειο 40 δις απο την προηγούμενη κυβέρνηση χαμηλότοκο, για κάποιο λόγο δεν το πήρανε μας φτάσανε το 2015. Σύμφωνα με ομολογία που ειναι γραμμένη στα πρακτικά της βουλής ο κ. Σταικούρας, που είναι πολύ σοβαρός πολιτικός, είπε μετά το Φλεβάρη η κυβέρνηση δεν θα είχε να πληρώσει μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη χώρα και την έχουμε στήσει στα πόδια της».

Για τις περικοπές των συντάξεων είπε: «Οχι οι περικοπές των συντάξεων δεν ειναι προσφορά. Οι περικοπές των συντάξεων είναι αναγκαστικό μέτρο για να επιβιώσουμε. Για πρώτη φορά στην ιστορία των μνημονίων παίρνουμε λογιστικά ίδιου μεγέθους δημοσιονομικό αντίμετρα που θα βοηθήσει την οικονομία».

Αναφερόμενος στην αντίδραση μελών της “ομάδας των 53” ο κ. Μανιός επεσήμανε: «Υπάρχει μια αντιφατική στάση. Δεν μπορεί εγώ ως Νίκος Μανιός μέλος της Κ.Ε. αν με πείσουν οτι έχουν δίκιο να καταψηφίσω την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και μετά απο μια εβδομάδα για να μην εχω εκλογές να παω στη βουλή και να ψηφίσω. Αυτό ειναι μια αντίφαση τουλάχιστον για τα 34 μελη της Κ.Ε που ειναι και βουλευτές. Για μένα δεν υπάρχει δίλλημα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε