Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Νίκος Παππάς: Η ΕΡΤ έχει υπεράριθμο προσωπικό

Νίκος Παππάς: Η ΕΡΤ έχει υπεράριθμο προσωπικό

«Υπεράριθμο προσωπικό έχει η ΕΡΤ και εργαζόμενους με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας…». Τάδε έφη Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης και αυτό ακούγεται για πρώτη φορά από χείλη υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον ίδιο ακριβώς ισχυρισμό είχαν εκφράσει οι προηγούμενοι υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεως Σαμαρά.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προσχώρησε σε αυτή την παραδοχή περί υπεράριθμου προσωπικού στην ΕΡΤ, στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να υποστηρίξει την ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε και με την οποία παρέχεται η δυνατότητα οικειοθελούς μετάταξης προσωπικού της ΕΡΤ για κάλυψη αναγκών σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ο κ. Νίκος Παππάς είπε πως «τα νέα οργανογράμματα της ΕΡΤ υπάρχουν πλέον και έχει διαπιστωθεί ότι θα μπορούσε κάποιο προσωπικό να απασχοληθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Και αυτό τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων εξυπηρετούμε αφού υπάρχει προσωπικό που θα μπορούσε να ασχοληθεί κάπου άλλου…»

Σειρά ερωτημάτων, προκάλεσε στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, αυτή η τροπολογία με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να ρωτάει ευθέως τον υπουργό εάν αυτή η διάταξη αφορά μόνο νυν εργαζόμενους ή και τυχόν άλλους που μπορεί να προσληφθούν το επόμενο διάστημα, γιατί εάν παρέχεται αυτή η δυνατότητα, τότε η ΕΡΤ μετατρέπεται σε “παράθυρο” και “πίσω.. πόρτα” για διορισμούς στο δημόσιο τομέα».

Ο εισηγητής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου μίλησε για «ασαφή κριτήρια που αφήνουν υπόνοιες για ρουσφέτια…», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού αναρωτήθηκε «πως εδώ από τη μια μας λέτε ότι υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό στην ΕΡΤ και από την άλλη δίνεται εργασίες για μοντάζ σε εξωτερικούς συνεργάτες! Αυτά είναι αντικρουόμενα πράγματα…»

Από την πλευρά της συμπολίτευσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέκρουσαν τις ενστάσεις των βουλευτών της ΝΔ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «μιλάτε για “γκρι… όταν τα αγαπημένο σας χρώμα ήταν το “μαύρο” στην ΕΡΤ…».

Οι τόνοι στη συζήτηση στην Ολομέλεια που ψηφίζονται Κυρώσεις Συμβάσεων του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών έχουν ανέβει με αιχμή τις 12 με 13 υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες από βουλευτές κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που εμπρόθεσμα και εκπρόθεσμα, μέχρι και σήμερα το πρωί(!), έχουν κατατεθεί για συζήτηση και ψήφιση, πλείστες από αυτές – όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση- είναι φωτογραφικές και ρουσφετολογικές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε