Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Novartis: Κατέθεσε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς ο Μάριος Σαλμάς

Novartis: Κατέθεσε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς ο Μάριος Σαλμάς
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2017 | 14:29
Πρώτη δημοσίευση: 13.01.2017 | 14:25

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της Novartis βρέθηκε σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτή της ΝΔ Μάριος Σαλμάς.

Ο κ. Σαλμάς το 2012 και ενώ βρισκόταν στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έδωσε παραγγελία για  εσωτερικό έλεγχο για μη διαφανείς διαδικασίες στη  φαρμακευτική εταιρεία.

Η αρχική εντολή του τότε υπουργού ήταν να ερευνηθεί η υπόθεση εντός 90 ημερών ωστόσο υποβλήθηκε πόρισμα μόλις 8 σελίδων μέσα  σε λίγες ημέρες.

Ο κ. Σαλμάς χαρακτήρισε το πόρισμα «ανεπαρκές και συγκαλυπτικό» και έδωσε εντολή στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έρευνα. Πράγματι τον Ιανουάριο του 2013 υποβλήθηκε νέο πόρισμα το οποίο, όμως, φέρεται να μην κατέληξε ποτέ στον εισαγγελέα. 

Η κατάθεση του κ. Σαλμά για την υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.

Μετά την κατάθεση του, ο Μάριος Σαλμάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Κατά τη διάρκεια της υπουργικής μου θητείας, ακολουθώντας το πρόγραμμα της Κυβέρνησής μας, έλαβα μέτρα μεγάλης περιστολής της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, από 4 δις ευρώ το 2011 στα 2,3 δις ευρώ το 2013 . Οι αποφάσεις αυτές περιόρισαν δραστικά τα κέρδη πολλών φαρμακευτικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και της Novartis.

Με δική μου πρωτοβουλία ενημέρωσα την κυρία Ράικου για να την διευκολύνω με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου στην έρευνα που διεξάγει”
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο