Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ντ.Μπακογιάνη: “Θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο αν…”

Ντ.Μπακογιάνη: “Θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο αν…”

“Kόκκινες γραμμές για να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία”, έθεσε η κα Μπακογιάννη και δήλωσε φανατική υπερασπίστρια της ψήφου κατά συνείδηση.

“‘Οταν έρθει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα η “Δημοκρατική Συμμαχία” θα αποφασίσει αν θα το ψηφίσει, δήλωσε  και κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και μην επαναλάβει τα λάθη που έκανε κατά τη διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης το 2010.

Οι αυξήσεις των φόρων, είπε, δεν αποτελούν λύση και επανέλαβε την πρόταση να πάνε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί από κοινού και να το εξηγήσουν στην τρόικα.

Συγκεκριμένα έθεσε “κόκκινες γραμμές για να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία”, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητης εταιρείας, όπως το ταμείο δημόσιας περιουσίας, με επικεφαλής την ελληνική πλευρά και πρότεινε από τα έσοδα, το 50% να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δανείων από την τρόικα και το υπόλοιπο 50% για την κάλυψη χρηματοδοτήσεων αναπτυξιακών δράσεων και για την αποπληρωμή του χρέους.

«Ας αφήσουν η κυβέρνηση, η τρόικα και η ΝΔ τις υπεκφυγές και τα τερτίπια»,
συμπλήρωσε.

Για τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών και τον Καρατζαφέρη

«Η Δημοκρατία έχει κανόνες», τόνισε η πρόεδρος της “Δημοκρατικής Συμμαχίας” και πρόσθεσε ότι λαϊκισμοί, δηλώσεις περί απόσυρσης βουλευτών, προπηλακισμοί πολιτικών, αποκλεισμός της Βουλής και ρητορείες για επαναστατική κυβέρνηση είναι επικίνδυνες λογικές.

Η κα Μπακογιάννη μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου επεσήμανε εκ νέου ότι “αν οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να συμφωνήσουν στο minimum,να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε ακριβά, γιατί θα έχουμε οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τους Ελληνες στην εξαθλίωση» και σημείωσε λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «ας αποφασίσει ο λαός με εκλογές γιατί ο χρόνος τελειώνει».

Για τους Αγανακτισμένους

H κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο κόσμος κινητοποιείται και που αυτές οι κινητοποιήσεις μέχρι προχθές ήταν ειρηνικές.

«Κρίσιμο είναι αυτή η κινητοποίηση του κόσμου να μην εξαντληθεί σε ουτοπικές διεκδικήσεις, σε ευχάριστες και κούφιες θεωρήσεις», επεσήμανε και δήλωσε ότι η “Δημοκρατική Συμμαχία” συνυπογράφει το κείμενο των 32 πνευματικών ανθρώπων που είδε το φως της δημοσιότητας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε