Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ντ. Μπακογιάννη: “Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση Siemens”

«Δεν έχω σχέση με την υπόθεση… Δεν είχα ποτέ θεσμική ή οποιαδήποτε άλλου είδους σχέση με τη Siemens» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την κατάθεση της στην Εξεταστική Επιτροπή.

Η ανεξάρτητη βουλευτής κατέθεσε πως οι σχέσεις της με τον πρώην ισχυρό άντρα της Siemens Hellas ήταν αυστηρά φιλική και κοινωνική, καθώς, όπως είπε, γνωρίζονται από την εποχή που ήταν συμμαθητές.
«Δέχομαι λάσπη εδώ και καιρό και εύχομαι να μην βρεθεί άλλος στη θέση μου» είπε και τόνισε πως όποιες οικοσκευές έχει προμηθευτεί από τη γερμανική εταιρεία τις έχει πληρώσει.

Παράλληλη η πρώην βουλευτής της Ν.Δ. χαρακτήρισε «υπερβολές και συκοφαντίες από τα Μ.Μ.Ε. τα περί χορηγίας του γάμου του γιού της, Κώστα Μπακογιάννη, από τη Siemens. «Θα ήταν και προσβλητικό για έναν κρητικό να πάρει χορηγία για να παντρευτεί» φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπακογιάννη η οποία εκλήθη για να καταθέσει και για το περίφημο τηλεγράφημα που έφτασε στο ΥΠ.ΕΞ. από την Πρεσβεία της Ουρουγουάης για το στέλεχος της Siemens Hellas, Χρήστο Καραβέλα, και την καθυστέρηση που σημειώθηκε από πλευράς υπουργείου να αξιολογηθεί και να σταλεί για τα περαιτέρω στο υπουργείο Δικαιοσύνης, περιορίστηκε να παραπέμψει στο πόρισμα του ΥΠ.ΕΞ. που εκδόθηκε μετά την ΕΔΕ. Το πόρισμα αποδίδει ευθύνες στους αρμόδιους υπαλλήλους και πάντως η κ. Μπακογιάννη τόνισε… «Η διαφυγή του Καραβέλα δεν κρίθηκε από το τηλεγράφημα καθώς το θέμα το γνώριζε η Δικαιοσύνη οκτώ μήνες πριν».

«Ποιος Χριστοφοράκος;»

Η μόνη σχέση που έχω με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο είναι ότι ήμασταν παλιοί συμμαθητές είπε σήμερα στην Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση της Siemens δήλωσε κατά την είσοδο της στην Εξεταστική Επιτροπή. Η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην ΥΠΕΞ παράλληλα χαρακτήρισε υπερβολές τα περί χορηγίας της δεξίωσης του γάμου του γιου της από την Siemens καθώς κάτι τέτοιο δεν θα άρμοζε σε ένα Κρητικό!

 

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η ανεξάρτητη βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εντοπιστούν οι διαδρομές του «μαύρου» χρήματος. «Πιστεύω ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου επιθυμεί να βρεθεί…» παρατήρησε και υποστήριξε πως επί διακυβέρνησης Ν.Δ. η ίδια είχε εισηγηθεί να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Η κ. Μπακογιάννη άνοιξε τα χαρτιά της και για το θέμα της ίδρυσης του πολυαναμενόμενου κόμματος της. Όπως είπε, αυτό θα γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την Τρίτη έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του κλιμακίου της Εξεταστικής στο Μόναχο, προκειμένου να λάβει τις καταθέσεις των κ.κ. Χριστοφοράκου, Κουτσενρόιτερ, Σίκατσεκ και στελεχών της σημερινής διοίκησης της μητρικής εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:
 
 
 
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε