Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Νταβούτογλου: «Κανείς δε μπορεί να επιβάλλει τη θέση του στην Τουρκία»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για τις υπερπτήσεις και το Κυπριακό κατά την επίσκεψή του στο Ερζερούμ ήταν «η γνωστή άποψη της Ελλάδας» σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Οι δικές μας απόψεις μας στα θέματα αυτά είναι γνωστές και ο πρωθυπουργός μας τις έθεσε με σαφήνεια. Δε μπορεί κανείς να επιβάλλει μία θέση στην άλλη πλευρά και κυρίως στην Τουρκία. Είναι αμοιβαίως γνωστές οι θέσεις μας», τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σε δηλώσεις του μετά το τέλος της 3ης ετήσιας συνάντησης των Τούρκων πρέσβεων, στην οποία είχε προσκληθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου αποδεικνύει σε πόσο σωστό δρόμο βρίσκονται οι σχέσεις μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. «Έτσι θα ξεπεράσουμε ψυχολογικά εμπόδια», είπε και πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει την θέληση να οδηγήσει τις σχέσεις της με γειτονικές χώρες στο υψηλότατο επίπεδο.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν για την ανάγκη μιας «άλλης γλώσσας» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε πως «για την ανάπτυξη μίας νέας πολιτικής γλώσσας θα πρέπει να εκφράζονται ανοιχτά οι αμοιβαίες θέσεις. Αυτό θα γίνεται στο εξής».

«Θα συμβαδίσουμε ανακαλύπτοντας μαζί αυτή τη νέα πολιτική γλώσσα και θα συμβιώσουμε σε αυτή τη γεωγραφία, θα ακούσουμε ο ένας τις απόψεις του άλλου αλλά και θα συνεχίζουμε να βαδίζουμε σεβόμενοι τα αμοιβαία συμφέροντα και τις αρχές μας, με μία κοινή προσπάθεια», κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε