Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ντοκουμέντο NewsIt! Αυτή είναι η αναφορά Αθανασίου για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ που αγνοήθηκε!

Ντοκουμέντο NewsIt! Αυτή είναι η αναφορά Αθανασίου για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ που αγνοήθηκε!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 21.02.2013 | 15:22
Πρώτη δημοσίευση: 21.02.2013 | 15:05

- Η αναφορά προς τον τότε υπουργό, Φίλιππο Σαχινίδη και τον αναπληρωτή του, Παντελή Οικονόμου έχει ημερομηνία 24 Απριλίου 2012
- Ο Φίλιππος Σαχινίδης είχε δηλώσει πως έμαθε την υπάρξη της λίστας από τα δημοσιεύματα
- Οι βαριές καταγγελίες από τον υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Αθανασίου, στην Προανακριτική
- Δε θα μείνει αναπάντητη η στάση του Παντελή Οικονόμου, τότε υπεύθυνου για τα φορολογικά έσοδα
- Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των 32 συνεργατών του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Το NEWSIT δημοσιεύει την έγγραφη αναφορά – ντοκουμέντο του κ. Αθανασίου προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Παντ. Οικονόμου, με την οποία ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών τεκμηριώνει την καταγγελία του για έλλειψη βούλησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Μάλιστα, επειδή το διάστημα αυτό στα ΜΜΕ ακούστηκαν φήμες για λίστα μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, που την έδωσε στην Ελληνική Κυβέρνηση ένας Ελβετός Τραπεζίτης (Falsiani) τη ζητήσαμε επανειλημμένα από τον υπεύθυνο συντονιστή των ομάδων εργασίας, ο οποίος δήλωσε άγνοια. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο συντονιστής ήταν στέλεχος της Αγοράς που τοποθετήθηκε ως επικεφαλής των ομάδων εργασίας με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου στην αναφορά του που έχει ημερομηνία 24-4-2012.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Σαχινίδης επέμεινε πως δεν είχε ποτέ καμία επίσημη ενημέρωση για τη λίστα Λαγκάρντ, για την οποία πληροφορήθηκε από τα δημοσιεύματα της εποχής… Όπως δηλώνει, όταν έλαβε το έγγραφο, το παρέπεμψε άμεσα στον Γεν. Διευθυντή της Οικονομικής Επιθεώρησης κ, Κουτσιλιέρη με τη σημείωση «σας διαβιβάζουμε το παρόν έγγραφο λόγω αρμοδιότητας σας και παρακαλούμε για τις ενέργειες σας».

Πάντως αντίστοιχα, άγνωστο παραμένει πως χειρίστηκε το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, που ήταν και υπεύθυνος για τα φορολογικά έσοδα, κάτι, που σύμφωνα με μέλη της Προανακριτικής, δεν πρέπει να μείνει… «αναπάντητο».
Στο μεταξύ, χωρίς να προκύψει κάτι ιδιαίτερο ολοκληρώθηκε η κατάθεση των 32 συνεργατών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που έκαναν... παρέλαση από την προανακριτική. Απομένει να καταθέσουν άλλοι τέσσερις, που για την ώρα απουσιάζουν στο εξωτερικό και θα παρουσιαστούν στην Επιτροπή το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Παρέλαση" μαρτύρων στην επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ

Προανακριτική: Εντοπίζει ενδείξεις για ποινικές ευθύνες για Γ. Παπακωνσταντίνου και ψάχνει το… κίνητρο

Ποιά ονόματα έψαχναν στην λίστα Λαγκάρντ;

Προανακριτική: Καθόλου στα τυφλά δεν ανοίχτηκαν 59 αρχεία της λίστας Λαγκάρντ!

Αγρια κόντρα στην Προανακριτική μεταξύ Βαρβιτσιώτη, Γεωργιάδη και Καπερνάρου 

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο