Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντόρα: ”Δεν πάει άλλο με τους φόρους”

Ντόρα: ”Δεν πάει άλλο με τους φόρους”

Μείωση φορολογικών συντελεστών, νέο φορολογικό μηχανισμό, άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων, ιδιωτικοποιήσεις και δραστικό περιορισμό με σχέδιο του δημοσίου και του προσωπικού του, προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη με άρθρο της στην Καθημερινή.

Η βουλευτής Επικρατείας αφού αναφέρεται αναλυτικά στα στοιχεία της ύφεσης και της ανεργίας, τονίζει ότι όλοι, ανεξαρτήτως κομμάτων, συμφωνούμε ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη.

«Πώς όμως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, πώς θα έρθει ο άλλος να επενδύσει όταν μειώσαμε μεν το κόστος εργασίας αλλά κάναμε απαγορευτικούς τους λοιπούς κύριους συντελεστές του επιχειρηματικού κόστους;», επισημαίνει στο άρθρο της η κ. Μπακογιάννη και αφού καταθέτει αναλυτικά τις προτάσεις της προειδοποιεί πως «τα σημάδια ότι χωρίς αυτές τις ριζικές αλλαγές, «δεν πάει άλλο» είναι σαφή».

Υπενθυμίζει ότι εγκαίρως είχε προειδοποιήσει για το φόρο καυσίμων και για την αβάσταχτη, όπως την χαρακτηρίζει, φορολογία των ακινήτων ενώ σημειώνει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφτασαν τα 56 δις.

«Τι προτείνω: τα στοιχεία αυτά να τεθούν άμεσα και πειστικά υπ’όψιν των δανειστών. Ο πολυσυζητημένος «πολλαπλασιαστής» από μόνος του, δεν είναι πειστικό επιχείρημα. Πειστικό επιχείρημα είναι η αδυναμία είσπραξης εσόδων λόγω της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των γνωστών «υποζυγίων», υποστηρίζει με την εκτίμηση ότι πρόκειται για μάχη που κερδίζεται αν η τρόικα διαθέτει κοινή λογική και δεν έχει άλλους στόχους.

Το άρθρο της κ.Μπακογιάννη έχει τίτλο «Ακόμα και η καμήλα κάποια στιγμή χρειάζεται νερό».

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε