Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ντόρα: Έτσι έκλεισα την συμφωνία με τον Σαμαρά

Ντόρα: Έτσι έκλεισα την συμφωνία με τον Σαμαρά

Το παρασκήνιο των δύο συναντήσεων που είχε με τον κ. Αντ. Σαμαρά και τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν αποκαλύπτει σήμερα στο «Βήμα της Κυριακής» η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Αν και όπως υποστηρίζει η ίδια θεωρεί πολύ πιθανό να υπάρξουν θέματα στο μέλλον στα οποία δεν θα βρεθούν σύμφωνοι, τονίζει ότι σημασία έχει αυτή τη στιγμή να σωθεί η χώρα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η καλύτερη κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από τις εκλογές είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ, του ΠαΣοΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Επιτίθεται στους Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένο, επισημαίνοντας ότι όσα λένε και οι δύο στερούνται σοβαρότητας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ

«Με τον κ. Σαμαρά υπογράψαμε μαζί ένα πολιτικό πλαίσιο αρχών. Εχει ως πρώτο στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δεύτερο κεντρικό στόχο την άμεση προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία για να υπάρξουν νέες επενδύσεις και τέλος δεσμεύσεις για κοινωνικές πολιτικές που αφορούν κυρίως την καθημερινότητα των πολιτών. Από ‘κεί και πέρα ότι θα υπάρχουν και θέματα στα οποία δεν θα βρεθούμε σύμφωνοι και αυτό το θεωρώ πολύ πιθανό. Αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στο μείζον, το οποίο μείζον είναι τώρα η Ελλάδα να βγει από αυτή την κρίση».

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

«Μη μεγεθύνετε την παραπολιτική. Δεν μας πήρε τόσο πολύ. Οπως ξέρετε, επέστρεψα από την Κρήτη πολύ αργά, λόγω του θανάτου της μητέρας μου. Κανένα μεγάλο παρασκήνιο δεν υπήρξε. Εγινε μια συνάντηση μεταξύ εμού και του κ. Σαμαρά στο σπίτι του κ. Μιχελάκη για να διαπιστώσουμε αν πραγματικά υπάρχει μια ειλικρινής βούληση συνεργασίας, προχώρησε μετά η συζήτηση για το πολιτικό πλαίσιο το οποίο κουβεντιάζαμε, που για μας ήταν πάρα πολύ σημαντικό διότι η δέσμευση είναι για το αύριο, δεν είναι για το χθες….
Βεβαίως υπήρχε αμηχανία. Δεν είμαστε ηθοποιοί, πολιτικοί είμαστε. Πολιτική συμφωνία κάναμε, δεν υπήρχε κανένας λόγος ούτε να κάνει κανένας προσπάθεια να παίξει θέατρο. Αυτό το οποίο κάναμε ήταν ακριβώς η απόδειξη ότι εννοούμε αυτά τα οποία λέμε και ότι έγινε η υπέρβαση, ότι υπερβαίνουμε τα προβλήματα του χθες και τα προσωπικά μας συναισθήματα βάζοντας τον κοινό στόχο μπροστά.
Υπήρξε άλλη μία – η τελευταία την περασμένη Κυριακή – που έγινε στο γραφείο του κ. Σαμαρά στη Μουρούζη. Κι εκεί το κλίμα ήταν κάπως αμήχανο, αλλά αισθητά βελτιωμένο…».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

«Μια κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας, του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ. Στην Ελλάδα σήμερα πρέπει να μάθουμε πρώτον να συνεργαζόμαστε, δεύτερον ν’ ακούμε ο ένας τον άλλον περισσότερο και τρίτον ν’ αποδίδουμε χειροπιαστό αποτέλεσμα. Να συμφωνήσουμε λοιπόν ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν μπορούν να περιμένουν ούτε ένα μήνα αλλά πρέπει να μπουν αμέσως μπροστά, ότι οφείλουμε να δείξουμε ένα αξιόπιστο και σοβαρό διαπραγματευτικό επιτελείο, το οποίο να μπορεί να πείσει και για την απόφασή μας να νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας, αλλά και ότι χρειαζόμαστε και περισσότερο χρόνο και ορισμένες διαφορετικές αντιλήψεις στους όρους του μνημονίου».

Στο ερώτημα γιατί εξαιρεί τους Ανεξάρτητους Ελληνες του κ. Καμμένου απαντά:

«Διότι δεν τον θεωρώ ούτε κατ’ ελάχιστον σοβαρό. Πάρτε οτιδήποτε λέει και οτιδήποτε κάνει ο κ. Καμμένος. Οι έννοιες σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συνέπεια δεν συμβαδίζουν με τον κ. Καμμένο…».

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ

«Αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές, πέραν του κ. Τσίπρα, είναι ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και η ρητορική, η οποία ξεπερνάει τα όρια της ανευθυνότητας. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα ούτε με τον κ. Τσίπρα ούτε με την Αριστερά. Το θέμα μου είναι ότι όλα αυτά τα οποία λέει αυτή τη στιγμή είτε ο κ. Τσίπρας είτε ο κ. Καμμένος στερούνται σοβαρότητας. Και οι δύο για εμένα έχουν ακριβώς την ίδια προσέγγιση στα πράγματα. Υπόσχονται δηλαδή ότι υπάρχει ένας μαγικός τρόπος η Ελλάδα εκβιάζοντας τη διεθνή κοινότητα να πετύχει τον στόχο της, ξεχνώντας ότι δεν είμαστε η μοναδική δημοκρατία, αλλά ότι και όλοι οι υπόλοιποι έχουν δημοκρατίες και οι αποφάσεις τους περνάνε μέσα από τα Κοινοβούλιά τους. Εδώ εξερράγη ο κ. Κον-Μπεντίτ για λογαριασμό του ελληνικού λαού, σκεφθείτε εμείς που έχουμε ευθύνη απέναντι στον λαό μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προβάδισμα ΝΔ σε 4 δημοσκοπήσεις – Να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη αλλα και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου θέλουν οι πολίτες

”Φωτιά” στο δρόμο προς τις κάλπες – Όλοι εναντίον όλων με άκρως επιθετικές δηλώσεις


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε