Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ντόρα: Νιώθω ανεπιθύμητη στη Νέα Δημοκρατία

Ντόρα Μπακογιάννη ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ντόρα Μπακογιάννη ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι ο λόγος της πλέον γίνεται πιο επιθετικός αδιαφορώντας αν η στάση της θα δυσαρεστήσει αρκετούς από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ανεπιθύμητη, αλλά όχι ξένη νιώθει η Ντόρα Μπακογιάννη μέσα στη Νέα Δημοκρατία, όπως η ίδια παραδέχθηκε σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής, ύστερα από τρεις μήνες πολιτικής αφωνίας.

Η πρώην υπουργός δήλωσε πως μία μικρή ομάδα προσπαθεί να δείξουν ότι είναι ανεπιθύμητη, αλλά σημείωςσε πως δεν μπορεί αυτή η ομάδα να εκφράσει τη βάση της παράταξης. Αντίθετη εμφανίστηκε στα σενάρια που ακούγονται για την ίδρυηση νέου κόμματος, λέγοντας πως τα κόμματα που γίνονται από προσωπικές στρατηγικές ή από πικρία ή με σκοπό να πλήξουν τα υπάρχοντα κόμματα είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.

Αναφερόμενη στα αίτια της ήττας της στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, η πρώην υπουργός έκανε λόγο για δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών στην οικογενειοκρατία, ενώ ανέφερε ότι πλήρωσε εκείνη την ταύτισή της με την κυβέρνηση του Καραμανλή και τα λάθη της, λέγοντας πως πλήρωσε την οργή των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, η κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η μακρά απουσία του κ. Σαμαρά από τα πολιτικά δρώμενα του επέτρεψε να εμφανιστεί ως αντισυστημικός υποψήφιος και “έτσι κατάφερε να χρεώσει σε εμένα μηχανισμούς, οι οποίοι στην πράξη λειτούργησαν υπέρ εκείνου”. Η κα Μπακογιάννη έκανε λόγο και για σαφή υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ μίλησε και για την “λυσσαλέα” επίθεση που δέχθηκε και την οποία δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Σχετικά με την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει τον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού, η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι ο τρόπος και ο χρόνος που έγινε η πρόταση προδιέγραφε την άρνηση, ενώ άφησε αιχμές λέγοντας πως δεν επρόκειτο για πρόταση με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας, αλλά μία προσπάθεια να τηρήσει τα προσχήματα. 

Αναφορικά με τον τρόπο στελέχωσης του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, η κα Μπακογιάννη έκανε λόγο για ενδείξεις και επιλογές που σίγουρα δεν την βρίσκουν σύμφωνη, ενώ ξεκαθάρισε ότι ότι δεν πρόκειται να κάνει ανταρτοπόλεμο ή κλεφτοπόλεμο απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά. 

Όσον αφορά στη σχέση της με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο τόνισε πως είναι απολύτως παράλογο μια φανερή κοινωνική σχέση να χρησιμοποιείται ως υποψία συναλλαγής με την εταιρεία. Η κα Μπακογιάννη δήλωσε έτοιμη να παραστεί στην Εξεταστική για τη Siemens, ενώ εξέφρασε την άποψή της ότι η εταιρεία ωφελήθηκε από την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε