Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ντόρα: Θα ιδρύσω νέο κόμμα!

Την πρόθεσή της να δημιουργήσει κόμμα, ανακοίνωσε το πρωί η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε πεπαλαιωμένους μηχανισμούς τα σημερινά πολιτικά κόμματα. Όπως είπε, το εγχείρημά της είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο.

Παραδέχτηκε προσωπικά της λάθη στην πολιτική της πορεία, καταλογίζοντας παράλληλα λάθη στρατηγικής και στην κυβέρνηση Καραμανλή υπό το φόβο του πολιτικού κόστους.

«Το μεγαλύτερο λάθος μου όταν έβλεπα πολιτικές που έπρεπε να εφαρμοστούν και δεν εφαρμόζονταν δεν μίλησα δυνατά. Την πρόταση Γιαννίτση την είχα υποστηρίξει, είχε γίνει χαμός τότε κανείς δεν μου είπε γιατί, όλοι πίστευαν ότι ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στη ΝΔ. Υπάρχουν αρχές τις οποίες τις πιστεύεις οφείλεις με μεγάλη δύναμη να τις υποστηρίξεις. Εγώ δεν το έκανα και ήταν λάθος. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου λάθος και δεν πρόκειται να το ξανακάνω» σημείωσε.

Η κ. Μπακογιάννη υπεραμύνθηκε της ψήφισης του μνημονίου.

Η πρώην υπουργός εντόπισε το πρόβλημα του πολιτικού συστήματος στην ανεύρεση ανθρώπων που δεν εκφράζονται από τα σημερινά κόμματα και χαρακτήρισε το εγχείρημα της δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ λεει ότι θα κάνει δημοσιονομική πειθαρχία αλλά από την άλλη πλευρά σκοτώνει την επιχειρηματικότητα.

«Εγώ δεν πιστεύω σε ένα μεγάλο κράτος. Ο κ. Παπανδρέου το πιστεύει ή δεν μπορεί να ξεφύγει από το κατεστημένο ΠΑΣΟΚ. Από τη μια έχουμε τον κ. Παπακωνσταντίνου από την άλλη τους κ. Ρέππα και Καστανίδη που μίλησε για εκλογές στα καλά του καθουμένου. Αυτό το μεγάλο κράτος δεν έγινε τυχαία δημιουργήθηκε για λόγους πελατειακούς» δήλωσε.

Η ανεξάρτητη βουλευτής πρόσθεσε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ότι αν υπάρχουν υποψήφιοι που οι τοπικές κοινωνίες θα τους στηρίξουν και είναι καλοί θα τους στηρίξουμε και εμείς.

Για τη διαγραφή της από τη ΝΔ δήλωσε ότι «με απελευθέρωση η διαγραφή Σαμαρά, αλλά με στεναχώρησε και πάρα πολύ. Πολύ δύσκολο να φύγεις από ένα χώρο που υπηρέτησες 20 χρόνια. Πολιτικά ένοιωθα πολύ περίεργη ατμόσφαιρα. Επί Έβερτ, ή Καραμανλή μπορούσαν να μιλήσουν οι βουλευτές, τελευταία ασφυκτιούσα.

Η κ. Μπακογιάννη άφησε αιχμές για την αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να βρεθεί μια βάση συνεννόησης και όχι να τάζει κάποιος πράγματα.

«Ο πολίτης άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι μας οδήγησε στην κρίση ο πολιτικαντισμός. Πώς θα με βγάλεις από το μνημόνιο σε 2 χρόνια; Αν δεν υπέγραφες το μνημόνιο πώς θα μου έδινες σύνταξη; Θα χρειαστεί οι πολιτικοί να λένε τα πράγματα με το όνομά τους» ανέφερε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε