Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ντόρα στο NewsIt: Δεν φεύγω από τη Ν.Δ. – Σκληρή απάντηση Σαμαρά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αγριεύει η κόντρα ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη, με την ίδια ωστόσο να δηλώνει αποκλειστικά στο NewsIt ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τη Ν.Δ.

Μιλώντας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς στη συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη δήλωσε πως “βρισκόμαστε στην καρδιά της πιο μεγάλης κρίσης που γνώρισε ο τόπος για μια γενιά τουλάχιστον. Και αυτή τη στιγμή – τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο – δεν συγχωρείται καμία παραφωνία. Τελεία και παύλα.

 

Με σκληρή γλώσσα ο κ. Σαμαράς με αφορμή το γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα παραστεί στην Κεντρική Επιτροπή για τα οργανωτικά θέματα, δήλωσω πως “έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, για να μας κρατάνε πίσω τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές.

 

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς έκανε σαφές ότι η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και μάλιστα της Κ.Ε. Δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες ούτε ως ευκαιρία “νομής” κομματικής εξουσίας. “Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο με την πρόσφατη πανηγυρική ετυμηγορία των 800.000 μελών του κόμματός μας”.

 

Καταλήγοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως “δεν μπορούμε βέβαια, να υποχρεώσουμε κάποιον να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, αν δεν το θέλει. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος”.

Νωρίτερα, με αποκλειστική δήλωσή της στο Newsit…η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθαρίζει ότι αποκλειστικό μέλημά της είναι η οικονομική κρίση και τίποτα άλλο.

“Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η κρίση χτυπάει την πόρτα του κάθε Έλληνα πολίτη, έχω αποφασίσει να ασχοληθώ μόνο μ’ αυτήν και τίποτα άλλο. Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας θα πρέπει να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με το πως θα βγει η Ελλάδα από την κρίση”, μας είπε το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ.

Συνεργάτες της σημείωναν ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν πρόκειται να πάει σε οποιαδήποτε “οργανωτίστικη” εκδήλωση της ΝΔ -όπως Πολιτικό Συμβούλιο, Κεντρική Επιτροπή ή προσυνέδριο. Θα μετάσχειο όμως στα προσυνέδρια που αφορούν σε θέματα του πολίτη, οικονομία ή ιδεολογία.

Οι ίδιοι συνεργάτες της διευκρίνιζαν ότι προφανώς δεν τίθεται θέμα αποχώρησής της από τη ΝΔ, ούτε ότι πήρε την απόφαση αυτή ως κίνηση τακτικής γιά να την διώξει από το κόμμα ο κ.Σαμαράς. Ανέφεραν μάλιστα με έμφαση πως στήριξε στη Βουλή όλες τις πολιτικές του κόμματος, δίνοντας μάχη γιά την απόσυρση της παρακράτησης φόρου 8% ή γιά την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Απών και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από την ΚΕ

Δεν θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ την Κυριακή ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως κοινοποίησε ο ίδιος με επιστολή του προς το διευθυντή του Γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και το Γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη.

Ο Π. Ψωμιάδης επικαλείται ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχει ως νομάρχης,το πρωί της Κυριακής και στην επιστολή αναφέρει: 

«Παρακαλώ, όμως, όπως μεταφέρετε στον Πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά και τα μέλη της ΚΕ την πλήρη, εκ μέρους μου, αποδοχή των αποφάσεων που θα ληφθούν και θα αφορούν το νέο οργανωτικό μοντέλο του κόμματός μας. Χειροκρότησα τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, όπως με σαφήνεια διατυπώθηκαν στο προσυνέδριο που φιλοξένησε η Θεσσαλονίκη, καθώς συμφωνούν με την προτροπή που έχω από καιρό απευθύνει, να έρθουμε σε ρήξη με το χτες, να πάρουμε γενναίες αποφάσεις και να φέρουμε τη νέα Νέα Δημοκρατία στη θέση που πραγματικά της αξίζει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε