Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ντράγκι: Πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ανησυχία του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εκφράζει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τονίζει πως “θα πρέπει να υπάρξει στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους”.

Σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο πρόεδρος της ΕΚΤ μιλάει για το ελληνικό χρέος, το τρίτο μνημόνιο, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη ανάγκη η Ελλάδα να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα, αλλά και για μια σειρά από άλλα κρίσιμα θέματα.
Ειδικά σε ό,τι αφορά στο μείζον ζήτημα του χρέους αφού επισημαίνει ότι «έχουμε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα βιωσιμότητά του», προσθέτει πως «θα πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους».

Προειδοποιεί ότι η χώρα θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης μόνο εφόσον εφαρμόσει όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και βρίσκει την ευκαιρία να στείλει ένα προσωπικό μήνυμα «ελπίδας και αποφασιστικότητας», όπως λέει, προς τον ελληνικό λαό: «Μην αφήσετε να σας κυριεύσει ξανά η απόγνωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τη σημαντική πρόκληση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθιστά σαφές πως τα απαιτούμενα ποσά θα απελευθερωθούν μόνο μετά την πρώτη αξιολόγηση, σε ό,τι αφορά στο χρηματοπιστωτικό τους κομμάτι.

Πηγή: Καθημερινή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε