Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ντράγκι για Παπαδήμο: Εξαιρετικός αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και πρωθυπουργός

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν “εξαιρετικός αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και πρωθυπουργός” αλλά και προσωπικός φίλος, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού. “Εκ μέρους του προσωπικού και του δ.σ. της ΕΚΤ θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη συμπάθειά μου”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Εξάλλου απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου σχετικά με την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών ανέφερε ότι έχει σημειωθεί “εξαιρετική πρόοδος” στον τραπεζικό τομέα και ειδικά η κεφαλοποίηση των τραπεζών είναι αυτή τη στιγμή “πολλαπλάσια” σε σχέση με πριν.

Εντούτοις, σημείωσε, πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό κόκκινων δανείων που οφείλεται στην κρίση αλλά και στις προϋπάρχουσες αδυναμίες. Ο Μ. Ντράγκι υπογράμμισε, επίσης, ότι το ζήτημα των κόκκινων δανείων αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης και του τρέχοντος προγράμματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε