Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

«Ντροπή για την Ευρώπη ο εκβιασμός της Ελλάδας»

«Ντροπή για την Ευρώπη ο εκβιασμός της Ελλάδας»

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και η Γερμανία (δηλαδή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) συγκέντρωσαν πάνω τους τα πυρά του προέδρου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο Πιέρ Λοράν τους κατηγόρησε πως εκβιάζουν την Ελλάδα και αυτό είναι ντροπή για την Ευρώπη!

Ο Γάλλος πολιτικός τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης και στηλίτευσε τη στάση ορισμένων συντηρητικών κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέτουν υπό αμφισβήτηση τα μέτρα αυτά.

«Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναμεταδίδει τη συζήτηση των συντηρητικών από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ανακοινώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου», ανέφερε σε δήλωσή του ο Πιέρ Λοράν.

«Είναι μία πολιτική κίνηση για να τιμωρηθεί η ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε για 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά Βορείου Αιγαίου», επισήμανε ο κ. Λοράν.

«Καταδικάζω τον νέο εκβιασμό ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση», τονίζει στη συνέχεια ο Γάλλος πολιτικός. «Οι συντηρητικοί κύκλοι σε παραβίαση όλων των συμφωνιών εξακολουθούν να μην δέχονται ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από την ατελείωτη λιτότητα που της έχει επιβληθεί», υπογραμμίζει ο Πιέρ Λοράν.

«Είναι ντροπή για την Ευρώπη. Αυτή η κατεύθυνση θα αναζωπυρώσει την τάση για επικράτηση εθνικιστικών ομάδων και πολιτικών που παρατηρούνται παντού στην Ευρώπη», επισημαίνει ακόμη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Αρκετά με τον εκβιασμό! Αρκετά με την πίεση! Αρκετά με τον εξευτελισμό!», καταλήγει ο κ. Λοράν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε