Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ντροπή της Mέρκελ που δεν πήγε στην Ελλάδα!

Στάινμάιερ

Επιμήκυνση του ελληνικού χρέους ζητάει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, Φ.Β. Σταϊνμάιερ, που θεωρεί αναγκαία μια επίσκεψη της Καγκελαρίου στην χώρα μας.

«Επαίσχυντη εξέλιξη» χαρακτηρίζει σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη Welt, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλδημοκρατών(SPD) Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ το γεγονός ότι «ούτε η γερμανίδα καγκελάριος και ούτε ορισμένοι άλλοι ευρωπαίοι πρωθυπουργοί έχουν θεωρήσει αναγκαίο να επισκεφτούν την Ελλάδα». Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί «ότι μια χώρα στην κρίση θα απομονωθεί πλήρως», σημειώνει ο ίδιος.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σταϊνμάιερ συνιστά μία επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση το νέο πακέτο λιτότητας να είναι βιώσιμο και να υποστηρίζεται από την πλειονότητα των ελλήνων πολιτών.

Προειδοποιήσεις Άσμουσεν

Στους κινδύνους που συνεπάγεται μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη αναφέρεται σήμερα το μέλος του Διευθυντηρίου της ΕΚΤ, ο γερμανός Γιόργκ Άσμουσεν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Allgemeine του Αννοβέρου ο κ. Άσμουσεν προειδοποιεί ότι «τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν τόσο συντεταγμένα όσο φαντάζονται μερικοί» και ότι απώλειες ως προς την ευημερία δεν θα υποστεί μόνον η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη και η Γερμανία.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Άσμουσεν τάσσεται υπέρ του νέου προγράμματος της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων των κρατών που πλήττονται από την κρίση στην ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετο τον πρόεδρο της τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, ο οποίος γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θέλησε να υποβάλει την παραίτηση του.
Ο κ. Άσμουσεν επιμένει ότι «το νέο πρόγραμμα έχει καταστρωθεί καλύτερα από το παλιό». Η ΕΚΤ θα αγοράζει «μόνον ομόλογα σύντομης διάρκειας», τα οποία θα αγοράζει στη δευτερογενή αγορά μόνον εάν η πληττόμενη χώρα υποβάλλει αίτημα στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης και «έχει δεσμευθεί σε ένα ευρύ πρόγραμμα οικονομικοπολιτικής προσαρμογής».

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε