Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Α.Ροντούλης στο Newsit : Γιατί μεσολάβησα

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποκαλύπτει πως τηλεφώνησε στον γενικό γραμματέα του Υπ. Οικονομικών και του εξήγησε πως οι 2 υπό συγχώνευση ΔΟΥ είναι δυναμικές και εξυπηρετούν πολύ κόσμο και πως μπορούν να ”διασωθούν” με σχέδιο των δήμων που υπάγονται.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από καταγγελία του προέδρου των εφοριακών πως για πελατειακούς λόγους μεσολάβησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης για να μην συγχωνευτούν, όπως είχε προγραμματιστεί, οι εφορίες Τυρνάβου και Αγιάς στο νομό Λαρίσης.

Την καταγγελία αυτή έκανε επωνύμως ο πρόεδρος των εφοριακών Χαράλαμπος Νικολακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την 48ωρη απεργίας των εφοριακών την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η απάντηση μέσω Newsit.gr τoυ υφυπουργού και βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ είναι :”αγνοώ τις προθέσεις κάποιων, είμαι όμως υποχρεωμένος να αναφερθώ στα αληθή γεγονότα χωρίς την οποιαδήποτε πολιτική σπέκουλα που αφορούν το εν λόγω ζήτημα. Πρέπει να σας πω και παρακαλώ να το διασταυρώσετε το εξής.

Μίλησα με τον κύριο Πλασκοβίτη, τον γενικό γραμματέα του Υπ. Οικονομικών τηλεφωνικά ο οποίος μου είπε οτι το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο συγχώνευσης των εφοριών ξεκινώντας από τις περισσότερο αδύναμες και τις λιγότερο αποτελεσματικές και προχωρόντας προς τις υπόλοιπες.

Εκεί λοιπόν του είπα οι συγκεκριμένες ΔΟΥ Τυρνάβου και Αγιάς είναι δυναμικές εφορίες οι οποίες εξυπηρετούν πολύ κόσμο καθώς πρόκειται για περιοχές με ισχυρή παραγωγική βάση.

Στη συνέχεια εξήγησα στον κύριο Πλασκοβίτη οτι εάν προχωρήσει η συγχώνευση και στις δυο συγκεκριμένες εφορίες, έχω την διαβεβαίωση εκ μέρους και των δύο δημάρχων, δηλαδή του κυρίου Μαλάκου του Τυρνάβου και του κυρίου Γκουντάρα της Αγιάς, ότι οι Δήμοι έχουν τη βούληση, την πρόθεση και τη δυνανατότητα να προσφέρουν στο δημόσιο, στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς τη δαπάνη ούτε ενός ευρώ και αυτό το τονίζω, ειδικούς χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως φορολογικά ΚΕΠ έτσι ώστε στις άμεσες συναλλαγές τους οι πολίτες να εξυπηρετούνται στον τόπο τους και να μη χρειάζεται να κατεβαίνουν στη Λάρισα.

Αυτό και μόνο απηχεί την πραγματικότητα των όσων έγιναν και των όσων συνέβησαν”.

Στο ερώτημα εάν πίσω από την παρέμβαση των εφοριακών βλέπει πολιτική σκοπιμότητα ο κύριος Ροντούλης απαντά ” εάν δύο δήμαρχοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν χώρους για να λειτουργήσουν σαν φορολογικά ΚΕΠ αυτό είναι παρέμβαση; Ρωτάω εάν το θεωρούν παρέμβαση, καλώς κάνουν. Τώρα γιατί το κάνουν αυτό οι συγκεκριμένοι κύκλοι δεν το ξέρω και δε θέλω να κρίνω κανέναν”.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt, ο κ.Ροντούλης…

Η υπόθεση αυτή έχει δύο όψεις.Από τη μία ο Α.Ροντούλης ως βουλευτής οφείλει να αφουγκράζεται και να προωθεί τα δίκαια αιτήματα της περιοχής του.Από την άλλη όμως, στις εποχής σκληρής λιτότητας που ζούμε, θα πρέπει να δείξει ανάλογη ευαισθητοποίηση, ενώ και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει, εαν ανταποκριθεί στο αίτημα του υφυπουργού και βουλευτή, να το δικαιολογήσει επαρκώς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε