Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

O A. Σαμαράς τηλεφώνησε στον Μ. Χρυσοχοΐδη

O A. Σαμαράς τηλεφώνησε στον Μ. Χρυσοχοΐδη

Ο Α. Σαμαράς δήλωσε τα θερμά του συλλυπητήρια για την εν ψυχρώ δολοφονία του υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοΐδη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενημερώθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε στο γραφείο του υπασπιστή του και εξέφρασε τον συγκλονισμό και τη στήριξή του για το φόνο του υπασπιστή του. 

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως “πρόκειται για μια αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία.

Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος”. 

Δήλωση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη
«Η αποψινή τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είχε στόχο μόνο τον Υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τους συνεργάτες του. Οι δολοφόνοι είχαν στόχο αθώες ανθρώπινες ζωές για να προκαλέσουν πανικό, να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η βόμβα των τρομοκρατών στόχο είχε το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα.

Οι αδίστακτοι εκτελεστές αυτής της επίθεσης πρέπει να γνωρίζουν ότι απέναντι τους έχουν όλους τους πολίτες, όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Πρέπει να γνωρίζουν ότι πολύ σύντομα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν και να αναλάβουν την ευθύνη των δολοφονικών τους πράξεων. Όλοι εμείς στο ΠΑΣΟΚ καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του άτυχου αξιωματικού που έπεσε στο καθήκον». 

Καταδίκασε το ΚΚΕ
«Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτή τη βομβιστική ενέργεια που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Είναι μια άκρως ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Αυτού του είδους οι ενέργειες προσφέρονται αντικειμενικά για αξιοποίηση από τις δυνάμεις εκείνες που πασχίζουν να συκοφαντήσουν, τρομοκρατήσουν και καταστείλουν εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει το βάρβαρο μνημόνιο και συνολικά την πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση. Το ΚΚΕ καλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα και το λαό σε επαγρύπνηση και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος».

Ανακοίνωση του ΛΑΟΣ
«Μας προκαλεί μεγάλη θλίψη ο θάνατος από τρομοκρατικό χτύπημα ενός αξιόλογου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ταυτοχρόνως, μας δημιουργούνται έντονα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου. Όταν οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπούν μέσα στο Γραφείο του ίδιου του Υπουργού, πως μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στη γειτονιά του ή στο σπίτι του;».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
«Πρόκειται για μια ενέργεια που δεν μπορεί παρά να καταδικαστεί απερίφραστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικό του πλαίσιο αξιών που δεν συμβιβάζεται με τη βία, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή.

Ζούμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και νέοι, πιέζονται εξοντωτικά από την πολιτική της κυβέρνησης. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί με επιμονή στο έδαφος των συλλογικών αγώνων. Μια μαζική, αγωνιστική και ειρηνική απεργία στις 29 Ιούνη πρέπει να είναι η απάντησή μας. Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος». 

Καταδίκασε ο Φώτης Κουβέλης
«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση. Οι τρομοκρατικές ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία και προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξία. Οι πολίτες αποδοκιμάζουν τη βία και αναζητούν πάντα δημοκρατική διέξοδο». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε