Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο Α. Τσίπρας στο Al Jazeera: Θα δώσουν τη δόση γιατί φοβούνται την κατάρρευση

Ο Α. Τσίπρας στο Al Jazeera: Θα δώσουν τη δόση γιατί φοβούνται την κατάρρευση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.11.2012 | 20:30

 To ελληνικό πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι είναι μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, αντιμετωπίζεται με λάθος στρατηγική, τονίζει ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο δίκτυο Al Jazeera.

Είναι αναμφίβολα σημαντικό να υπάρξει η δανειακή διευκόλυνση στην Ελλάδα, αναφέρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο σημειώνει ότι το ζήτημα είναι με ποιους όρους θα δοθούν αυτά τα χρήματα και πώς τα αξιοποιούμε.

Όλο το τελευταίο διάστημα, προσθέτει ο κ. Τσίπρας, το ελληνικό πρόβλημα, το οποίο είναι μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, αντιμετωπίζεται με λάθος στρατηγική και είναι σα να δίνεις χρήματα σε έναν χρεοκοπημένο, νέα δάνεια για να αποπληρώσει τα προηγούμενα, και δεν ενδιαφέρεσαι αν αυτός θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει, δηλ. να παραγάγει πλούτο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη διεύρυνση του χρέους που έχει δημιουργηθεί.

Σχετικά με την επικείμενη απόφαση του Eurogroup, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η δόση του δανείου θα δοθεί, διότι αν δεν δοθεί, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Σήμερα, μάλιστα», προσέθεσε, «διάβαζα στην “Deutsche Welle” ότι ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε είπε ότι, αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα πληγεί η ίδια η Γερμανία και θα προσέθετα ότι, αν καταρρεύσει η ελληνική οικονομία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ένα “domino effect” που θα οδηγήσει σε κατάρρευση όλη την ευρωζώνη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθίσει στο τραπέζι με τους Ευρωπαίους για να συζητήσει σημειώνοντας ότι «αυτό που εμάς μας απασχολεί είναι να βρούμε μια βιώσιμη λύση για το ελληνικό πρόβλημα».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο