Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Αλέξης Τσίπρας και η γυναίκα του Καίσαρα

Ο Αλέξης Τσίπρας και η γυναίκα του Καίσαρα

Αν η γυναίκα του Καίσαρα έπρεπε όχι μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται έντιμη, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να είναι πεντακάθαροι, διάφανοι και κρυστάλλινοι. Μόνο έτσι μπορούν να στηρίξουν το νέο που δήλωσαν ότι επαγγέλλονται, τη νέα ηθική στην πολιτική που θέλουν, πάλι κατά δήλωσή τους, να εκφράσουν, την πάταξη της διαφθοράς που τόσο προτάσσουν και περιμένουμε να δούμε.

Με λεκέδες στο κυβερνητικό κουστούμι τίποτα δεν πρόκειται να προχωρήσει. Με σκιές πάνω από την κυβέρνηση χάνεται το ηθικό πλεονέκτημα που τόσο προβάλλεται, με «λερωμένα πόθεν έσχες», προμήθειες για τους πρόσφυγες χωρίς έξωθεν καλή μαρτυρία των διαδικασιών, θα σκοτεινιάσει ο κυβερνητικός ορίζοντας.

Γιατί στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία δεν χρειάζονται και πολλά για να αποφανθούν οι πολίτες ότι και αυτοί ίδιοι είναι. Ιδίως όταν οι πολιτικοί αντίπαλοι επιχειρούν να πείσουν ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί είναι ίδιοι αν όχι χειρότεροι, ο Τσίπρας μεταλλάχτηκε, η κυβέρνηση βολεύει τους δικούς της στο Δημόσιο και γενικώς αναπαράγει τις παθογένειες του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Αν Αλέξη εσύ, οι συνεργάτες σου και η κυβέρνησή σου θέλετε να δείξετε ότι η γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνο είναι, αλλά και φαίνεται έντιμη, οφείλεται ΤΩΡΑ και όχι αύριο να ρίξετε άπλετο φως στις υποθέσεις και τις σκιές του ¨πόθεν έσχες¨ υπουργών και βουλευτών, να ξεκαθαρίσετε την υπόθεση με τα 10 εκατομμύρια των προμηθειών για τους πρόσφυγες , γρήγορα και με κάθε διαφάνεια.

Και αν υπάρχουν ένοχοι να τους αποπέμψετε και να τους τιμωρήσετε. Και Αλέξη όχι ως άλλος Ροβεσπιέρος να φτάσεις σε υπερβολές που κι΄ αυτές είναι πολιτικά ανήθικες, αλλά ούτε ως Σημίτης να πείς αν έχετε στοιχεία να τα στείλετε στον εισαγγελέα και να νίψεις τας χείρας σου.

Ο εισαγγελέας είναι εκεί να κάνει τη δουλειά του κι΄ εσύ και οι συνεργάτες σου είσαστε στις θέσεις σας για να κάνετε τη δική σας πολιτική δουλειά. Γιατί το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό, γιατί και η ηθική στις μέρες της διαφθοράς, της εξαχρείωσης και της κατάπτωσης της πολιτικής είναι η μέγιστη πολιτική πράξη.

Γι΄ αυτό λοιπόν όλα στο φως. Περισσότερο φως και οξυγόνο για να αρχίσει να ανασαίνει η κοινωνία…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε