Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Ο Έλληνας επαίτης επέστρεψε”! Προκλητικό δημοσίευμα της Bild για τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Νέο προκλητικό άρθρο δημοσίευσε σήμερα το απόγευμα η “Bild”, που αυτή τη φορά… στάζει χολή για τον Αλέξη Τσίπρα.

Το δημοσίευμα επικεντρώνεται στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή, και έχει τον προσβλητικό τίτλο “Η επιστροφή του επαίτη Έλληνα”.

Η γερμανική εφημερίδα εξηγεί ότι ο Τσίπρας θα θέσει στη Γερμανίδα καγκελάριο το θέμα του κουρέματος του χρέους “για το πτωχευμένο κράτος του”.

“Για τη Μέρκελ, το αίτημα έρχεται σε κακή στιγμή”, αναφέρει, εξηγώντας ότι “η καγκελάριος και ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα το απορρίψουν όχι μόνο γιατί θα χαθούν γερμανικά κεφάλαια, αλλά και επειδή δέχονται πιέσεις, καθώς το ΔΝΤ, μετά από έναν χρόνο, δεν συμμετέχει ακόμα στο τρίτο πακέτο διάσωσης”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναφέρει το ζήτημα διότι δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό της χώρας. “Πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ξανά φήμες για εκλογές τον επόμενο χρόνο”.

Ειδική αναφορά κάνει η “Bild” και στην επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα τον Νοέμβριο, γράφοντας πως “η Ουάσινγκτον βλέπει στο πρόσωπο της Ελλάδας έναν στρατηγικό εταίρο πριν από τη Μέση Ανατολή”.

ΠΗΓΗ: BILD

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε