Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Γιάννης Μώραλης στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου

Ο Γιάννης Μώραλης στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ». Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Ο Πρόεδρος κ. Κ. Γαλάνης, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ για τα 10 χρόνια διακονίας του στην πόλη και στον Γιάννη Μώραλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων: “Τα προβλήματα και στη χώρα, αλλά και στον Δήμο Πειραιά είναι πολλά. Είναι προβλήματα συσσωρευμένα από δεκαετίες. Καλούμαστε ως Δημοτική Αρχή, ως Δημοτικό Συμβούλιο να τα λύσουμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Η σημερινή Δημοτική Αρχή κλείνει τις επόμενες ημέρες ενάμιση χρόνο στην ηγεσία του Δήμου και δραστηριοποιήθηκε μέσα στην πιο δύσκολη, κατά την άποψή μου, μεταπολιτευτική χρονιά για τη χώρα. Με αλλεπάλληλες εκλογές, με δημοψηφίσματα, με τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε λοιπόν ούτε εμείς ως Δημοτική Αρχή ούτε εσείς να λύσουμε όλα τα προβλήματα της πόλης και των Πειραιωτών. Μπορούμε να λύσουμε όμως αρκετά από αυτά. Νομίζω ότι έχουμε δείξει και ως Δημοτική Αρχή βέβαια και ως Δημοτικό Συμβούλιο, πως υπάρχει μια συνεργασία και μια ομοφωνία από όλους”.

Και συνέχισε: “Είναι για εμένα μια χρονιά ορόσημο το 2016 που θα κρίνει και το μέλλον της πόλης για τα επόμενα χρόνια. Είμαι αισιόδοξος παρά τα προβλήματα. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, θα πρέπει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα διότι αν δεν το πιστεύουμε μέσα μας δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε. Πραγματικά εγώ θέλω να μεταφέρω αυτήν την αισιοδοξία ότι το πιστεύουμε και σε σας. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας και να εμφανίσουμε μια καλύτερη πόλη τα μεθεπόμενα χρόνια…”.
.
Ο κ. Μώραλης, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, σημείωσε: “Σε μια άλλη αντίστοιχη βράβευση, έχω πει ότι δεν θεωρώ ότι ως Δήμαρχος έχω αποδείξει αυτά που θα ήθελα στην πόλη, γιατί ακόμα είναι νωρίς. Ευχαριστώ όμως τον Σύλλογο των Εργαζομένων του Δήμου. Εύχομαι του χρόνου να είναι αντίστροφη η βράβευση και εγώ να βραβεύσω το Σωματείο για την δουλειά την οποία κάνετε. Αυτό θα ήταν για μένα ιδιαίτερη χαρά. Το εκτιμώ, σας ευχαριστώ και ελπίζω, επαναλαμβάνω, με αυτήν την τιμητική πλακέτα που παίρνω να αποδείξω στο τέλος της πενταετίας ότι την άξιζα. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ”.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, σημείωσε:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου μας, σας καλωσορίζουμε στην εορταστική σημερινή εκδήλωσή μας, την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας και σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά.
Το 2016 ο Θεός να δώσει να είναι καλό. Καλύτερο από τον προηγούμενο χρόνο και η καλυτέρευση να προέλθει και με τη δική μας συμμετοχή. Με περισσότερο ενδιαφέρον και ενεργητικότητα.
Θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε πιο κοντά στις ρίζες μας, στις οικογένειές μας, στους συνανθρώπους μας, στους συναδέλφους μας, ώστε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε με τα μνημόνια, να μπορούμε να μοιραζόμαστε τα βάρη μας. Γιατί όντως, το 2016 θα είναι μια δύσκολη χρονιά με όλα αυτά τα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση από την κυβέρνηση: ασφαλιστικό, εργατικό, κόκκινα δάνεια κλπ. Για να μπορέσουμε να αντέξουμε χρειάζεται καλή πίστη, αγάπη…”.

Στη συνέχεια, ο Σύλλογος βράβευσε τα παιδιά των εργαζομένων που πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τους προσέφερε συμβολικά το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Στο τέλος της εκδήλωσης κλήρωσαν για τους εργαζόμενους 30 δωροεπιταγές των 50 ευρώ σε γνωστό supermarket.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκης. Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Αγγελόπουλος. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος. Οι Αντιδήμαρχοι : κα Α. Χαρβαλάκου – Γλύκα και κ.κ. Π. Καλογερόγιαννης, Ν. Καρβουνάς, Χρ. Αγραπίδης, Α. Αργουδέλης και Κ. Σιγαλάκος. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στ. Βοϊδονικόλας.
Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : κ.κ Αν. Κάρλες, Ηλ. Κατσαφάδος, κα Μ. Σταθάκη, κ. Δ. Γκερλές και κ. Ηλ. Σαλπέας. Ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Αλιφραγκής.
Ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Β. Γκιτάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μονίμου και Αορίστου Χρόνου κα Ρ. Τζιώτη και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου «Ήφαιστος» κ. Κ. Κισαπίδης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε