Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Καρατζαφέρης προτείνει Στεφανόπουλο για οικουμενικό πρωθυπουργό

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός του είπε ότι είναι έτοιμος να κάνει εθνική κυβέρνηση, ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά έχει παραιτηθεί.

Τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο πρότεινε για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, επικεφαλής μιας εθνικής κυβέρνησης που θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που της δίνει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Μιλώντας απόψε σε τηλεοπτικούς σταθμούς (Άλτερ και Μέγκα) ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε κατά του ενδεχομένου σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών και είπε ότι πρέπει να μετέχουν πολιτικά πρόσωπα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Είπε επίσης ότι στην συνάντηση που είχε πριν από 25 μέρες με τον πρωθυπουργό πρότεινε “να πάμε σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Φτάσαμε στο σάπισμα που είχα προβλέψει. Του είπα σήμερα να πείσει το Σαμαρά για εθνική κυβέρνηση, και εάν πει όχι ο Σαμαράς να παραιτηθεί ο ίδιος και να διευκολύνει τα πράγματα”, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

“Το θέμα είναι εάν κάποιοι αποφασίσουν να συγκυβερνήσουν. Οι τεχνοκράτες με περιορισμένη χρονική διάρκεια είναι ό,τι χειρότερο. Οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη”, είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Αύριο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα συναντηθεί, στις 13:30, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό Μέγαρο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε