Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Κουράκης ξαναχτύπησε: “Έρωτας είναι όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της…”

Ο Κουράκης ξαναχτύπησε: “Έρωτας είναι όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της…”

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τη νέα του ποιητική συλλογή. Η… ιδιαίτερη (το μόνο σίγουρο) ποιητική συλλογή έχει τίτλο «Επί σωμάτων λέξεων» και η παρουσίαση της θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τα ποιήματα!

“Επί των λέξεων, αλλά και επί ακμής θαλάσσης. Ναυαγοί επί νήσων /που εκλαμβάνουν τους αφρούς των κυμάτων /ως αλυκές ξηράς και οδεύουν /επί ακμής θαλάσσης αβύθιστοι /προς το Άλας Η προσέγγιση του έρωτα ως διαδικασία γέννησής σου. Έρωτας είναι /όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της, /αναρωτηθείς για κλάσμα δευτερολέπτου μήπως /τότε /πρωτοβγαίνεις στη ζωή /κι αντικρίζεις το φως! Γιατί εν τέλει… Όταν τα κορμιά του έρωτα /ανασμιλεύονται /Οι λεγεώνες της ιστορίας /αποδομούνται”.

Με αυτές τις λέξεις περιγράφει το νέο βιβλίο του βουλευτή ο βιβλιοπωλείο Ιανός, ενώ αναφέρει ότι η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής θα γίνει στο βιβλιοπωλείο και τον κ. Κουράκη θα συνοδεύουν ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης, ο Κώστας Θωμαΐδης στο τραγούδι και ο Γιάννης Τσόλκας στο πιάνο.

Ο κ. Κουράκης έχει εκδώσει και άλλες ποιητικές συλλογές, όπως τη συλλογή του «Ιερωτικόν», με ποιήματα για το αιδοίο που κυκλοφόρησε το 2009, όπου έγραφε: “Δεν είναι ότι κόβω τα στήθη μου / για να συναντηθώ μαζί του / είναι ότι εκείνος ξεριζώνει το αιδοίο του / και γίνεται ένα μαζί μου / σε παραλληλία αφής”.

Επίσης έλεγε: “ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου / κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου / όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση / Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο”.

Ο Τάσος Κουράκης έχει εκδώσεις τις ποιητικές συλλογές «Ιχνηλατώντας το παρόν», «Η λίμνη Βικτόρια», «Λέξεις λάμνουν αεί θάλλουν», «Ιερωτικόν», «67%», «Το έαρ αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας» και τα δοκίμια «Τα παρεκκλίνοντα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε