Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Κουρουμπλής σε άλλη γραμμή από τον Παππα: “Εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος θα φέρουμε νέο νόμο”

Ο Κουρουμπλής σε άλλη γραμμή από τον Παππα: “Εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος θα φέρουμε νέο νόμο”

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο αποφάσισε πως είναι παραδεκτές οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συναγερμό για την πιθανή απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου Παππά.

Ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε πως εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός “τότε γυρίζουμε στα παλιά” σημειώνοντας επίσης πως “γυρίζουμε” σε ένα καθεστώς με τηλεοπτικούς σταθμούς που θα είναι μη αδειοδοτημένοι.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Κουρουμπλής μιλώντας στον Αθήνα 9,84 είχε μία άλλη άποψη για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Σε αντίθεση με τον κ. Παππά ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει πως ακόμα κι αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος η ιστορία δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

“Ως νομικός, σας λέω ότι δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Η κυβέρνηση μπορεί να ψηφίσει έναν καινούργιο νόμο, από ό,τι καταλαβαίνω, ως νομικός. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα η κυβέρνηση να γυρίσει πίσω σε κανένα καθεστώς ανομίας”.

Οι δύο τοποθετήσεις των υπουργών έρχονται σε πλήρη αντίθεση μεταξύ τους και δείχνει πως η κυβέρνηση είναι σε δύσκολο μονοπάτι σε περίπτωση φυσικά που το ΣτΕ αποφασίσει πως ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε