Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η συγκινητική αναφορά Μητσοτάκη για τη μάχη της μητέρας του με τον καρκίνο του μαστού [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μιλώντας στο Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος, έκανε μια σύντομη αναφορά στη μάχη που έδωσε η μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη, με τον καρκίνο του μαστού.

Στην αναφορά στην μητέρα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: “Η Μαρίκα Μητσοτάκη είχε διαγνωστεί, σε μια σχετικά προχωρημένη ηλικία, με καρκίνο του μαστού. Σε μια εποχή όπου υπήρχε μεγάλος δισταγμός και καχυποψία από πλευράς γυναικών να μιλήσουν με το όνομά της για αυτήν την αρρώστια. Η ίδια δεν είχε καμία δυσκολία να μιλήσει για το πρόβλημά της και με αυτόν τον τρόπο να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη θεραπεύτηκε από τον καρκίνο του μαστού, όπως θεραπεύονται και οι πιο πολλές γυναίκες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διαγνώσουν αυτήν την κακοήθεια σε σχετικά πρώιμο στάδιο.

Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης. Να προτάξουμε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και κατανόησης και σημασίας της έγκαιρης πρόληψης. Το μήνυμα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο: Προσέξτε τον εαυτό σας. Πρώτα απ’ όλα για εσάς τις ίδιες, αλλά και για όσους σας αγαπούν και σας έχουν ανάγκη”, ανέφερε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε