Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο ΛΑΟΣ “φτιάχνει”… κοινωνικό παντοπωλείο!

Την προσπάθεια των παραγωγών ζήλεψαν όπως φαίνεται τα κόμματα που προσπαθούν να “κερδίσουν” και αυτοί κάτι! Τι; Μα φυσικά ψηφοφόρους.

Έτσι και ο ΛΑΟΣ προχωράει στη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΛΑΟΣ, δίπλα ακριβώς από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Καλιρρόης όπως ανήγγειλε ο Γιώργος Καρατζαφερης και ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση θα διατεθούν 200 τενεκέδες λαδιού, σε πολίτες που έχουν οικονομικές δυσχέρειες.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφερης κάλεσε τους παραγωγούς απ’ όλη τη χώρα να παρέχουν δωρεάν τα προϊόντα τους σε πολίτες που έχουν ανάγκη, και «θα μπορούν να προβάλλονται και να διαφημίζουν τα προϊόντα τους δωρεάν μέσω του ΤΗΛΕΑΣΤΥ».

  Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για «οσφυοκαμψία» υποστηρίζοντας ότι «οι κυβερνήσεις τους κατέστρεψαν τη χώρα» και αναφερόμενος στην αποχώρησή του από την κυβέρνηση συνεργασίας, είπε ότι έθεσε τρεις όμως προϋποθέσεις, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν.

    «Είδα από νωρίς ότι το θέμα δεν προχωρούσε, δεν “κυλούσε” προς την σωστή κατεύθυνση. Ήξεραν όλοι οι συνομιλητές ότι δεν αισθανόμουν καλά με την εξέλιξη του θέματος. Πίστευα ότι το πράγμα “ξεστρατίζει”. Ήταν γνωστό. Με τον κ. Σαμαρά έγιναν κάποιες γενικές συζητήσεις. ‘Αλλωστε, οι θέσεις του κ. Σαμαρά, είναι πιο κοντά στις δικές μου, απ΄ ότι με αυτές του κ. Παπανδρέου. Αυτή είναι μια πραγματικότητα» είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

    Υποστήριξε επίσης ότι από κάποια στιγμή και μετά, διαπίστωσε ότι αυτά που πρέσβευε από κοινού με τον κ. Σαμαρά, άρχισαν να απομακρύνονται, και κατά συνέπεια, όπως είπε, δεν μπορούσε να μείνω άλλο μέσα στο κυβερνητικό σχήμα.

    «Δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία” η απομάκρυνσή μου από τη συγκυβέρνηση. Το ήξεραν όλοι. ‘Αλλωστε, αυτές οι θέσεις μου είναι καταγεγραμμένες στις επιστολές που έχω στείλει. Πως θα μπορούσε να λειτουργήσει το σχήμα με 40 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ; Για να λειτουργήσει έπρεπε να συσταθεί Κυβέρνηση τεχνοκρατών, στα πρότυπα της κυβέρνησης Μόντι στην Ιταλία. Δεν μπορώ να δεχτώ Επιτρόπους σε κάθε υπουργείο» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Πάντως εκτίμησε ότι, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ χρειάζονται τον ΛΑΟΣ μέσα στη κυβέρνηση σαν ένα “άλλοθι” για τα σκληρά και δυσβάστακτα μέτρα που θα εφαρμοστούν όπως είπε, και προέβλεψε ότι και τα δύο κόμματα θα περάσουν τις 150 έδρες, αλλά δεν θα έχουν 180.

    «Ο αριθμός αυτός είναι πολύ κρίσιμος γιατί αυτή η Βουλή μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Αναφερόμενος στις εκλογές ο κ.Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι τα δυο μεγάλα κόμματα «μεθοδεύουν τα πράγματα, έτσι ώστε να γίνουν οι εκλογές δύο εβδομάδες πριν ληφθούν τα νέα σκληρότατα και εξουθενωτικά μέτρα που επιβάλει το Μνημόνιο». Σύμφωνα με τον ίδιο, «προσπαθούν να προλάβουν τα πολύ άγρια μέτρα του Ιουνίου για να “κλέψουν” την ψήφο του Ελληνικού λαού». Εκτίμησε επίσης ότι οι μισθοί των εργαζομένων θα εναρμονιστούν με τους αντίστοιχους της ΝΑ Ευρώπης.

    «Δηλαδή, θα έχουμε μισθούς Ρουμανίας και Βουλγαρίας… Ξεκάθαρα αναγράφεται στη σελίδα 426 του νέου Μνημονίου».

    Τέλος εξέφρασε φόβους για την επερχόμενη προεκλογική περίοδο, λέγοντας ότι δεν θα είναι βατή και ομαλή, και χαρακτήρισε απαράδεκτα και εκφυλιστικά τα φαινόμενα που έγιναν στη Ρόδο, στις εκδηλώσεις ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων, και τόνισε ότι πρέπει να «απομονώσουμε τα άκρα γιατί βλάπτουν σοβαρά τη Δημοκρατία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε