Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Μπαρόζο «αδειάζει» τον Γιούνκερ: «Τα προβλήματα της Ελλάδας, δε θα τα λύσει ένας Επίτροπος»

Οι Γερμανοί το απαίτησαν, ο Γιούνκερ τους υποστήριξε, αλλά ο Ζοσέ Μπαρόζο τους άδειασε ξαφνικά όλους! Και μάλιστα λίγη ώρα πριν συναντήσει τον Λουκά Παπαδήμο.

Το θέμα της τοποθέτησης μόνιμου Επιτρόπου στην Ελλάδα τέθηκε για πρώτη φορά από τη Γερμανία, ενώ μόλις χθες ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ του ορισμού επιτρόπου με ευθύνη το έργο της ανοικοδόμησης στην Ελλάδα.

Εκτός από την Ελλάδα, Φαίνεται ότι κανείς δε μπήκε στον κόπο να ζητήσει τη γνώμη και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και την είπε από μόνος του! Ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν επαρκεί η Task Force του κυρίου Ράιχενμπαχ, που έχει συσταθεί από την Επιτροπή και η οποία λειτουργεί, υπό την αιγίδα του ιδίου προσωπικά καθώς και του αντιπροέδρου Ο. Ρεν.

«Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα τα λύσει ένας επίτροπος, αλλά η ίδια η Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Ο ρόλος της Ομάδας Δράσης είναι να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας», επεσήμανε ο κ. Μπαρόζο και αναφερόμενος στο δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα είπε ότι δεν περιορίζεται μόνο σε προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά περιλαμβάνει και φιλόδοξους στόχους για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε σε συνάντηση τον Λουκά Παπαδήμο για να συζητήσουν την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα. Όπως είπε, θα εξεταστούν τρόποι για το πώς θα υποστηριχθούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι θετικές επιπτώσεις από τη χρήση των πόρων των κοινοτικών Ταμείων, με στόχο την επιστροφή της χώρας μας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Παπαδήμος βλέπει Μπαρόζο και o Σαμαράς τη Μέρκελ

Θέλει επίτροπο για να ελέγχει την Ελλάδα ο Γιούνκερ

Νέο χτύπημα Ρέσλερ κατά Χρυσοχοίδη : ”Πολύ φασαρία και κούφια λόγια”

«Greece and shit… Ο Παπανδρέου είναι τελειωμένος»

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε