Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Μπαρόζο “αθωώνει” τον Παπαδήμο για το τηλεγράφημα του Reuters

Ο Μπαρόζο “αθωώνει” τον Παπαδήμο για το τηλεγράφημα του Reuters

Μετά το χάος και τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε το τηλεγράφημα του Reuters για παρέμβαση του Λουκά Παπαδήμου προκειμένου να προχωρήσει σε σκληρές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας ως μοχλό πίεσης στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν ουδέποτε δέχτηκε πιέσεις ούτε του υποβλήθηκε αίτημα από τον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να προβεί σε «σκληρές δηλώσεις» για την Ελλάδα.

Επί του θέματος αυτού ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπαρόζο συμφωνεί με τα όσα δήλωσε σήμερα ο Λ. Παπαδήμος.

Είχε προηγηθεί η διάψευση από τον ίδιο τον πρώην έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν ζήτησε από κανέναν να κάνει δήλωση και άφησε αιχμές πως κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Παρά τις διαψεύσεις ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση και εναντίον του κ., Παπαδήμου τον οποίο αποκάλεσε  αδίστακτο τυχοδιώκτη που παίζει πολιτικά παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Επίθεση κατά του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, με αφορμή το δημοσίευμα του «Ρόιτερς» (Reuters) που υποστηρίζει ότι ο τέως πρωθυπουργός «ζήτησε επιτακτικά από τον κ. Μπαρόζο να απειλήσει την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ για να αφυπνιστούν οι Έλληνες».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν δέχονται τη διάψευσή του κ. Παπαδήμου και θεωρούν αξιόπιστο το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Όπως λέει ο κ. Κουίκ, μεταξύ του ειδησεογραφικού πρακτορείου και του κ. Παπαδήμου «είναι σαφές ότι μεγαλύτερη αξιοπιστία αποδίδουμε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο με την παγκόσμια αναγνώριση και εγκυρότητα».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγορεί τον κ. Παπαδήμο λέγοντας ότι επιδίδεται σε ανυπόγραφα έγγραφα (non papers), ενώ -όπως λέει- οι δημοσιογράφοι του Reuters βάζουν πάντα τις υπογραφές τους σε ό,τι γράφουν, και καλεί τους πολίτες «να διώξουν τον φόβο από μέσα τους, και να εμπιστευτούν όσους αγωνίζονται και όχι όσους παραδίδονται».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε