Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Ο Ολάντ μίλαγε με τον Τσίπρα σα να ήταν ο μικρός του αδελφός”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις από το βιβλίο με της εκμυστηρεύσεις του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. Τι απαντά το Γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο για τις… δραχμές.

Οι διάλογοι που αποκαλύπτονται καθημερινά από το βιβλίο με τις σκέψεις του Φρανσουά Ολάντ προκαλούν… σεισμούς. Ο πρώτος, μάλιστα αφορούσε και στη χώρα μας, αφού ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε ότι «η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τέτοιο πιεστήριο».

Όλα αυτά στο βιβλίο με τον τίτλο «Ενας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», το οποίο περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, σε δύο δημοσιογράφους της Le Monde.

Αίσθηση ακόμη προκαλεί το σχόλιο των δημοσιογράφων που ήταν παρόντες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Φρανσουά Ολάντ με τον Αλέξη Τσίπρα: “Ο Φρανσουά Ολάντ μοιάζει σαν να απευθύνεται στον μικρό αδερφό του που είναι λίγο χαμένος. Η διαφορά ηλικίας – οι δυο άνδρες έχουν ακριβώς 20 χρόνια διαφορά – και πάνω απ όλα η εμπειρία (του Ολάντ) παίζει σημαντικό ρόλο“, λένε χαρακτηριστικά.

Εδώ να σημειώσουμε πως τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και κύκλοι της Ρωσικής Προεδρίας, αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης, έχουν διαψεύσει την είδηση.

Τι λέει η Γαλλία

Η μοναδική πλευρά που δεν είχε… πάρει θέση ήταν αυτή της Γαλλικής Προεδρίας. Έτσι, λοιπόν, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη στο βιβλίο της συνομιλίας του Φρανσουά Ολάντ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τα όσα ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος στον Γάλλο ομόλογό του για το τύπωμα δραχμής στη Ρωσία, κύκλοι του Γαλλικού Προεδρικού Μεγάρου, μιλώντας στο Real.gr, διευκρίνισαν ότι ο Ολάντ λέει στο βιβλίο ότι «η Ελλάδα ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμή», χωρίς να αναφέρεται στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε