Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον Γ. Παπανδρέου – Τι συζήτησαν

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama.

Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου, συζητήθηκαν οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τόνισε ότι, απαιτούνται εντονότερες και ταχύτερες πρωτοβουλίες, αλλά και πιο τολμηρά βήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κρίση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να υπάρξει συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και εθνική προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την υλοποίηση για τον σκοπό αυτό των αποφάσεων της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, αλλά και για το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών αυτών, που οδήγησαν στην συγκρότηση της υπό τον Λουκά Παπαδήμο νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, εξέφρασε τον σεβασμό του και την εκτίμησή του για την προσφορά την προηγούμενη διετία, καθώς και για τις πρωτοβουλίες του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και την ελπίδα του για μια γόνιμη πορεία της νέας κυβέρνησης.

Συζητήθηκαν επίσης, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την Αραβική Άνοιξη. Τέλος, ο Barack Obama, ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να διατηρήσουν τακτική επικοινωνία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε