Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Πάγκαλος – οι γαρδούμπες και τα 14 πρωτάκια

Το τραπέζι σε 14 νεοεκλεγέντες βουλευτές έκανε ο αντιπρόεδρος τη κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος και μάλιστα σε μέρα καύσωνα το μενού ήταν ιδιαίτερα βαρύ.

Οπως γράφει το ΒΗΜΑ στην παρέα ήταν και ο Γραμματέας του κόμματος.

Ανάμεσα στις μπουκιές από το νοστιμότατο αρνάκι στη γάστρα, τις γαρδουμπίτσες, το κοκορέτσι, το τζατζίκι και την παντζαροσαλάτα, διεξήχθη, σε «χαλαρούς τόνους», όπως επισημάνθηκε, σημαντική συζήτηση περί παντός επιστητού.

Από το πώς πήρε η σύζυγός του κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη την απόφαση να κατέβει υποψήφια δήμαρχος ως τη συγχώνευση τραπεζών, την πιθανή συνεργασία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με το νέο κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη, ακόμη και αν θα διεξαχθούν ή όχι πρόωρες εκλογές. Μόνον η βουλευτής κυρία Μάγια Τσόκλη κάπως δυσφόρησε, όχι μόνον επειδή δεν εθίγησαν επαρκώς στο τραπέζι κουλτουριάρικα θέματα, αλλά με θερμοκρασία 35 βαθμούς Κελσίου να τρώει κάποιος γαρδούμπες, τζατζίκια και κοκορέτσια, δεν ήταν γι΄ αυτήν ό,τι καλύτερο.

Ο κ. Πάγκαλος τους ανακοίνωσε ότι με τον ίδιο τρόπο που αξιολογεί τους υπουργούς για την πορεία του κυβερνητικού έργου, πιθανόν να αρχίσει να αξιολογεί εφ΄ εξής και τους υπουργούς που είναι εμπλεκόμενοι στην εφαρμογή του μνημονίου. Η είδηση αιφνιδίασε τον Γραμματέα του κόμματος κ. Σ. Ξυνίδη, ο οποίος ρώτησε τον αντιπρόεδρο αν σκοπεύει να αξιολογεί και τις επιδόσεις των κομματικών στελεχών και κυρίως τη δική του. Ο αντιπρόεδρος όμως τον καθησύχασε λέγοντάς του ότι δεν ασχολείται με το κόμμα.

Στην παρέα ήταν: οι κκ. Σ.Ξυνίδης, Μ.Τζελέπης (Σερρών), Β. Γιουματζίδης (Πέλλας), Αθ. Οικονόμου (Ιωαννίνων), Αρ. Λαφαζάνης (Χαλκιδικής), Γ.Αρβανιτίδης (Β΄ Θεσσαλονίκης), Ερνέστος-Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (Β΄ Αθήνας), Λ.Μίχος (Β΄ Αθήνας), Παντ.Ασπραδάκης (υπόλοιπο Αττικής), Αθ. Χαντάβας (Γρεβενών) και οι κυρίες Μάγια Τσόκλη (επικρατείας), Ολγα Ρενταρή (Εβρου), Χαρούλα Κεφαλίδου (Δράμας) και Κατερίνα Φαρμά κη (Κορινθίας).

Για το θέμα της πρότασης Σάλλα για την εξαγορά της ΑΤΕ και του ΤΤ ο κ. Πάγκαλος είπε ότι οι συγχωνεύσεις τραπεζών πρέπει να γίνονται με πολλή προσοχή και ανέλυσε τα θετικά και τα αρνητικά των πιθανών συγχωνεύσεων. Ορισμένοι βουλευτές ρώτησαν για τραπεζίτες, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον κ. Μ. Σάλλα λέγοντας ότι είναι αυτοδημιούργητος τραπεζίτης, ότι δεν προέρχεται από οικογένεια τραπεζιτών, όπως κάποιοι άλλοι, εξηγώντας ότι για ένα διάστημα είχαν συνεργασθεί και στο υπουργείο Εμπορίου, όταν αυτός ήταν υπουργός και ο κ. Σάλλας γενικός γραμματέας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε