Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο Πανάρετος ξαναχτυπά - Νέα κόντρα στο υπ. Παιδείας

Ο Πανάρετος ξαναχτυπά - Νέα κόντρα στο υπ. Παιδείας
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.03.2010 | 08:26
Πρώτη δημοσίευση: 31.03.2010 | 08:26

Σε ρόλο πυροσβέστη και πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου χρειάστηκε να επιβεβαιώσει στην Άννα Διαμαντοπούλου πως... εκείνη κάνει κουμάντο στο υπουργείο Παιδείας.

Αφορμή η σύγχυση που προκλήθηκε με τα στοιχεία των πανελλαδικών εξετάσεων για τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και την οποία χρεώθηκε ο υφυπουργός Ι. Πανάρετος, αλλά κυρίως οι νέες του δηλώσεις περί κατάργησης της βάσης του 10.
Η κ. Διαμαντοπούλου στο χθεσινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να επαναβεβαιώσει ότι εκείνη έχει την ευθύνη του υπουργείου. Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε: “αυτό είναι αυτονόητο” αλλά είναι γνωστό πως ο κ. Πανάρετος είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του και θεωρείται απίθανη η απομάκρυνσή του... Έτσι μάλλον η κόντρες θα έχουν και συνέχεια.

Και μέτωπο εναντίον Ευθυμίου-Αρσένη

Ο υφυπουργός προέβη σε δηλώσεις περί υπέρογκων αμοιβών στη διοίκηση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης την περίοδο 1997-2003 βάζοντας στο στόχαστρο τους τότε υπουργούς Αρσένη και Ευθυμίου.
Ο Υφυπουργός ενώ ο ΟΕΕΚ είναι στην αρμοδιότητα της Υπουργού ουσιαστικά την παρέκαμψε και ζήτησε παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ωστόσο ο σχετικός φάκελος είχε σταλεί από τον Π. Ευθυμίου στον εισαγγελέα, ενώ και η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε έρευνα ως το 2008.
Η νέα αυτή ... πρωτοβουλία του κ. Πανάρετου αποτέλεσε μια ακόμα σταγόνα στο ήδη γεμάτο ποτήρι.
Tags: ΒΑΣΕΙΣ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο