Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Παπαδήμος θα δει τους 3 πολιτικούς αρχηγούς πριν τις νέες διαπραγματεύσεις για το PSI

Ο Παπαδήμος απειλεί με υποχρεωτικό κούρεμα τα Hedge Funds που αντιδρούν στη συμφωνία ποντάροντας στη χρεοκοπία για να έχουν κέρδη ως και 240 δισ. ευρώ

Πάνω από τρεις ώρες διήρκησε η συνομιλία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Ντάλαρα για τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, του λεγόμενου “κουρέματος”.

Οι τελευταίες αυτές συναντήσεις δίνουν ένα αίσθημα αισιοδοξίας πως τελικά θα επιτευχθεί το κούρεμα προς όφελος της Ελλάδας, αλλά και πάλι οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ σκληρές και θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η νέα συνάντηση Παπαδήμου-Νταλάρα θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης και νωρίτερα σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα γίνει σύσκεψη του κ. Παπαδήμου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση αυτή.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires ποιυ επικαλείται πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις, έχει τεθεί στο τραπέζι το ενδεχόμενο χαμηλότερο κουπόνι, από 3% έως 4,5% επί των νέων ομολόγων που θα εκδώσει η Αθήνα μετά το haircut.

Σύμφωνα με την γαλλική Les Echos, που επικαλείται στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μία συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας είναι πιθανή και μάλιστα φέρεται να αναφέρει πως την Παρασκευή ή εντός του Σαββατοκύριακου θα ανακοινωθούν και οι όροι της συμφωνίας για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στους New York Times ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. Η Ελλάδα προτίθεται να παίξει το χαρτί με τονόμο που θα αναγκάζει τους πιστωτές της Ελλάδας να αποδεχθούν απώλειες επί των ομολόγων που κατέχουν στην περίπτωση που δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις.

“Είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί υπό το φως των εκτιμήσεων αναφορικά με τον βαθμό συμμετοχής” είπε ο Λουκάς Παπαδήμος και συνέχισε: “Δεν μπορεί να αποκλειστεί. Θα εξαρτηθεί από το ποσοστό”.

Ωστόσο σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg κάποια από τα Hedge Funds φαίνεται πως θεωρούν θέμα χρόνου τη συμφωνία (διαβάστε εδώ) ενώ κάποιοι οίκοι αξιολόγησης φαίνεται να επιμένουν στο παιχνίδι της χρεοκοπίας (Διαβάστε εδώ)

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Θέμα χρόνου η συμφωνία για το “κούρεμα”

Επιμένει να… χρεοκοπήσει την Ελλάδα η Fitch

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε