Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και αργά καταδίκασε τα χημικά – Δεν φταίμε εμείς για την οργή των συνταξιούχων

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες από τον “ψεκασμό” των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας για να έχουμε μια ακόμα κατάσταση “ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ”.

Με ανακοίνωσή του, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος, καταδικάζει “το απαράδεκτο γεγονός της ρίψης χημικών από τα ΜΑΤ” και ζητά τον καταλογισμό ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων.

Αμέσως μετά όμως ρίχνει την ευθύνη της οργής των συνταξιούχων σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για τις προηγούμενες περικοπές συντάξεων. “Οι επιπτώσεις από τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων από ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και οι συνεχείς περικοπές στις συντάξεις την τελευταία πενταετία έχουν δημιουργήσει απόγνωση και δικαιολογημένη οργή σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει τη ζοφερή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στην κατεύθυνση ενός κοινωνικά δίκαιου και βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος, δεν μπορεί παρά να περνάει μέσα από το διάλογο για την δικαιότερη επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε