Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο αλλά δεν το λέμε μην το μάθουν οι αντίπαλοι!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο αλλά δεν το λέμε μην το μάθουν οι αντίπαλοι!

Η φράση μονομερής κατάργηση του Μνημονίου, ή ακόμα και επαναδιαπραγμάτευσή του, εξαφανίστηκε από το λεξιλόγιο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, και σήμερα στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για αντικατάσταση του αναποτελεσματικού Μνημονίου χρεοκοπίας με ένα σχέδιο ανόρθωσης της χώρας.

Ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε πολλές φορές την ωριμότητα του ελληνικού λαού και αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός ότι πολλές φορές είπε ότι από τις 18/06 αποκαθίσταται η δημοκρατία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε επίσης να πει το σχέδιό του όταν θα βρεθεί απέναντι στους εταίρους και εισπραξει άρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: “αντίθετα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν είχαν σχέδιο, εμείς έχουμε. Δεν μπορούμε να αναλύσουμε. όμως, τώρα γιατί ο αντίπαλος δεν πρέπει να γνωρίζει τις θέσεις μας. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι και πάμε στη μάχη για την κερδίσουμε. Την αισιοδοξία μας τη βασίζουμε στην ανάλυση των γεωπολιτικών δεδομένων που δείχνουν ότι τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα δεν θέλουν τη διάλυση της Ευρωζώνης”.

Κάνοντας μάλιστα μια στροφή και χαμηλώνοντας τους τόνους είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θα πάμε με τσαμπουκά στις Βρυξέλλες.”

Είπε επίσης ότι την κινδυνολογία περί κατάρρευσης της χώρας από Δευτέρα την αναπαράγουν οι δυνάμεις ανευθυνότητας που μας οδήγησαν στα βράχια.
“Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι εντός των τειχών” τόνισε χαρακτηριστικά και απέδωσε ευθύνες για το κλίμα αυτό στην τραπεζοκρατία και στις δυνάμεις της διαπλοκής.

‘Οταν ρωτήθηκε τι θα γίνει εάν η χώρα δεν πάρει τη δόση από τους εταίρους, είπε ότι θα καταγγελθεί αυτή η εξέλιξη ως εκβιασμός.

Είπε επίσης ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί σε πρίπτωση παγκόσμιων εξελίξεων την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Δεν μπορεί οποιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο.

Είπε ωστόσο, ότι θα επιδιώξει να συμφωνηθεί σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής η εγγύηση των καταθέσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ οι τράπεζες θα ενισχυθούν μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση και με δημόσιο έλεγχο, καθώς θα εκδοθούν για αυτές κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου.

Ενα άλλο σημείο της ομιλίας του που θα συζητηθεί είναι ότι ο κ.Τσίπρας είπε ότι η οικονομία θα τονωθεί εαν επιστρέψουν στις τράπεζες τα 25 δισ. ευρώ που βρίσκονται στα σπίτια των των πολιτών κάτω από τα στρώματα….

Είπε επίσης ότι υπάρχουν ισχυρά περιθώρια διαπραγμάτευσης με φόντο και τις εξελίξεις στην Ισπανία.

O ίδιος πρόσθεσε ότι έχει πλήρη επίγνωση για το ότι η χώρα έχει πέσει ήδη στον γκρεμό και εκεί την οδήγησαν οι μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. “Με τα μέτρα του Μνημονίου που έχουν υπογράψει, θα διαλυθούν τα πάντα”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, “αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική έρχεται το χάος”.

Είπε ακόμα ότι θα μειωθούν στο μισό ο μισθός του πρωθυπουργού και των υπουργών, δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο και  θα αλλάξει και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών”

Επανέλαβε ότι θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ για όλους και το επίδομα ανεργίας στα 461 ευρώ, ενώ θα χορηγείτει για δύο χρόνια. Ακόμη εξήγγειλε μερική ή ολική διαγραφή χρεών για νοικοκυριά και επιχειρηματίες ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.

Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη αύξησης των εσόδων, εξαγγέλοντας άνοδο των φορολογικών εσόδων από τους έχοντες κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως για τα επόμενα χρόνια, δηλαδή κατά 2 δισ. περίπου ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι αν κυβερνήσουμε”, είπε και παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ:Ο Τσίπρας πήγαινε στην ΓΑΔΑ ως διαδηλωτής και τώρα πάει ως λαϊκιστής

Κρήτη:Η… Γερμανική σκιά του Αλέξη Τσίπρα – Δείτε το βίντεο!

Αστυνομικοί προς Τσίπρα: θέλουμε τη στήριξή σας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε