Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζει παραπομπές για την λίστα Λαγκάρντ: Ο Βενιζέλος έκρυβε, ο Παπανδρέου ήξερε και ο Στουρνάρας αναγκάστηκε

Ο ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζει παραπομπές για την λίστα Λαγκάρντ: Ο Βενιζέλος έκρυβε, ο Παπανδρέου ήξερε και ο Στουρνάρας αναγκάστηκε

– Σκληρή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δριμεία κατηγορώ για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και το νυν υπουργό Οικονομικών
– Κατηγορεί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ ότι με την παραπομπή μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προσπαθούν να συγκαλύψουν ευθύνες και άλλων
– Το απόγευμα αποφασίζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
– Κεδίκογλου: “Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει τα όριά του”

Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το περιεχόμενο της πρότασης συγκρότησης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ” από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Για το θέμα αυτό συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θα συμμετέχει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τρανταχτά ονόματα αναμένεται να περιλαμβάνει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Με μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα πρόσωπα τα οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να παραπέμψει σε προανακριτική επιτροπή.

Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και το νυν υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει χαρακτηριστικά ότι: “Ο περιορισμός της έρευνας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων.”

Και συνεχίζει: “Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι ο κ. Βενιζέλος παρακρατούσε στο σεντούκι του επί μήνες τη λίστα, πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της και την μη αξιοποίηση της και πως ο κ. Στουρνάρας σύρθηκε στο να αναζητήσει την αυθεντική λίστα κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή ύστερα από τρείς ολόκληρους μήνες.”

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει επίσης ότι ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από αυτούς που συγκάλυψαν την υπόθεση της SIEMENS να αποκαλύψουν την αλήθεια και εξαπολύει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας:

“Παρακολουθούμε επίσης τις τελευταίες ημέρες τις ανυπόστατες διαρροές-κατηγορίες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Πρόκειται για έναν ένοχο πανικό που δεν πείθει κανέναν. Τους λέμε για άλλη μια φορά, πως δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και πως αυτοί που εξέθρεψαν τη διαφθορά δεν μπορούν να ξανακοροιδέψουν τον ελληνικό λαό. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σβήνουν και γράφουν ονόματα στον ΣΥΡΙΖΑ για να καθήσουν στο σκαμνί για την λίστα Λαγκάρντ – Θα προτείνουν παραπομπή όλων των υπουργών Οικονομικών!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε