Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Σαμαράς εξήγησε στον Στρος Καν γιατί είναι άδικο το Μνημόνιο

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμη ότι τα αδιέξοδα αυτά δεν μπορεί να τα αποσοβήσει από μόνη της η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου.

Την θέση του για το μνημόνιο ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Ντομινίκ Στρος Καν στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε γιατί το μνημόνιο, εκτός από κοινωνικά άδικο, είναι και οικονομικά αναποτελεσματικό. Υποστήριξε ότι δεν οδηγεί σε αποτελέσματα και επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής πορείας με ανάκαμψη και ανάπτυξη γιατί αν δεν υπάρξουν αυτά θα προκύψουν μεγαλύτερα αδιέξοδα τα οποία δεν αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμη ότι τα αδιέξοδα αυτά δεν μπορεί να τα αποσοβήσει από μόνη της η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου. Η ΝΔ συμφωνεί στην επιμήκυνση αρκεί να περιλαμβάνει όλο το ποσό του δανείου των 110 δισ. ευρώ και να μην περιέχει νέα επαχθή μέτρα.

Στην συνάντηση με τον κ. Ντομινίκ Στρος Καν παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας, οι αρμόδιοι τομεάρχες οικονομικών κ.κ. Σταϊκούρας και Μηταράκης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο διευθυντής του γραφείου του Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε