Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Σαμαράς επιμένει στην αποπομπή του Πάγκαλου

Ο Σαμαράς επιμένει στην αποπομπή του Πάγκαλου

Εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός μπλοφάρει και πως δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές.

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει άμεσα σε εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA CHAΝNEL. Είπε, ακόμη, ότι σε κάθε περίπτωση η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά του κ. Παπανδρέου και ότι “εάν τελικά το αποφασίσει εμείς εδώ είμαστε”. Ρώτησε δε, ο κ. Σαμαράς. «γιατί ο κ. Παπανδρέου συνδέει την αποτυχία στις δημοτικές εκλογές με τις εθνικές εκλογές, θέλει να φύγει;»

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αλλάξει πολιτική και προέβλεψε ότι θα την αλλάξει. Υποστήριξε, ακόμη, ότι μία ψήφος διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση στις δημοτικές εκλογές θα του επέτρεπε να διαπραγματευτεί με την τρόικα πιο αποτελεσματικά. Για τη στάση του δικού του κόμματος απέναντι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανέφερε ότι «εγώ δεν έχω συνταγματικά το δικαίωμα να προκαλέσω εκλογές».

Χαρακτήρισε τη διάσταση «μεταξύ του κ. Παπανδρέου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου γύρω από την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, κυβερνητική σχιζοφρένεια» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. «Πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκφράζουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις, μάλιστα, οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου δημιουργούν την υπόνοια για ύπαρξη κρυφής ατζέντας».

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε με κατηγορηματικότητα κατά της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους, υποστηρίζοντας ότι θα φέρει αναταραχή στις αγορές. Εξέφρασε, πάντως, συνολικά την εκτίμηση ότι «της κυβέρνησης δεν της βγαίνει το πρόγραμμα για την οικονομία».

Επέμεινε ότι διαθέτει πρόγραμμα για να μηδενίσει το χρέος μέσα σε 18 μήνες και πρόσθεσε, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία είναι αξιόπιστο κόμμα και θα ανταποκριθεί στις διεθνείς δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να βάλει τον πήχυ για τις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι το ζητούμενο είναι να αποδοκιμασθεί η κυβερνητική πολιτική και να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Καθώς, επίσης, να απορρίψει ο κόσμος το πολιτικό εμπόριο του φόβου που κάνει η κυβέρνηση.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάει καλά, ακόμη και στην περιφέρεια της Αττικής με τον κ. Κικίλια.

Ερωτηθείς για τον κ. Καραμανλή είπε ότι «πρέπει να μιλήσει κάποια στιγμή και όσο δεν μιλά είναι μεγαλύτερο το βάρος στις δικές μου πλάτες».

Απέρριψε την πρόταση διαλόγου για την κεντροδεξιά που έχει κάνει ο κ. Καρατζαφέρης θεωρώντας την αναξιόπιστη, ενώ για την κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του μετά τη διαγραφή της.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με κανέναν, ακόμη και με την κ. Μπακογιάννη, εφόσον απορρίψει το μνημόνιο και αποδεχθεί τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Τέλος, για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του παραμένει επίτιμος πρόεδρος του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική θύελλα απο τις δηλώσεις Πάγκαλου περι αναδιάρθρωσης του χρέους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε