Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Ο Σαμαράς θα γινόταν πρωθυπουργός και στην Ελλάδα της δραχμής” – Αποθέωσε τους βουλευτές του ο πρωθυπουργός

Την υπερηφάνεια του για τους βουλευτές του κόμματός του, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Επιτέθηκε όμως και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά.

 Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα είπε οτι έκανε το πατριωτικό καθήκον της, απέναντι στον ελληνικό λαό, αγνοώντας τις απειλές και τις λοιδωρίες. “Επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

«Είμαι υπερήφανος για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ … για τη δική σας επιλογή και τη δική μας στάση», τόνισε ο κ. Παπανδρεου και μίλησε για άλλο πρότυπο πολιτικής λειτουργίας. Όπως είπε, οδηγός στη στάση ενός πολιτικού δεν μπορεί να είναι ευχάριστος στους εκλογείς του, αλλά να λαμβάνει και δύσκολες αποφάσεις που συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στο γενικό συμφέρον.

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε καθοριστική η συμβολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε., χωρίς όπως είπε, αυτό να αποτελεί κολακεία. «Δεν κρυφτήκαμε πίσω από τις δυσκολίες, κάναμε αυτό που έπρεπε και ήταν σειρά τους να ανταποκριθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά

Δεν φυγομαχήσαμε, δεν ψάξαμε για εξιλαστήρια θύματα, δεν βάλαμε το κεφάλι μας στην άμμο μπροστά στις δυσκολίες, τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός. Μόνο έτσι, είπε, μπορούμε να προχωρήσουμε, όταν γίνουμε όλοι υπεύθυνοι για τις πράξεις μας.

Εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον πρόεδρό της, Αντώνη Σαμαρά. Αφού υπογράμμισε ως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα των εντατικών διαπραγματεύσεων, το γεγονός ότι «κρατήσαμε την Ελλάδα στον πυρήνα της ΕΕ», κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για μικροκομματική πολιτική, σημειώνοντας ότι επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός ακόμη και σε μια «Ελλάδα της δραχμής».

Μήνυμα έστειλε ο Πρωθυπουργός και για την προώθηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων: Ποτέ δεν φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με συντεχνίες, ανέφερε, αυτή είναι η συνεπής στάση απέναντι σε μία κοινωνία την οποία το πολιτικό σύστημα είχε εθίσει σε μία ωραιοποίηση της πραγματικότητας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των ιδιοκτητών ταξί, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως «είναι σταθερή η θέση μας για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με κανόνες», διαβεβαιώνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει διάλογος και απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες για συνεργασία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης, διεμήνυσε.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα της Συνόδου Κορυφής, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε καθοριστικές τις αποφάσεις της Ε.Ε. για το άμεσο και απώτερο μέλλον της χώρας οι αποφάσεις του Ε.Ε. Όπως σημείωσε, έστω και με καθυστέρηση η Ευρώπη έδειξε ότι μπορεί να συμπεριφερθεί σαν μία οικονομική και πολιτικη δύναμη και να προστατέψει την αξιοπιστία των κρατών-μελών της. «Από την αρχή -ανέφερε- «τόνισα την ανάγκη ευρωπαϊκής απάντησης».

Η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο πολιτική, ξεφεύγει από τη μορφή μίας απλής νομισματικής ένωσης, τόνισε και μίλησε για την «αφοσίωση όλων στο κοινό νόμισμα», αλλά και την «πολιτική βούληση να παρέμβουμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση της κρίσης και της επικίνδυνης συμπεριφοράς των οίκων»

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του χειροκροτήθηκε αρκετές φορές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε