Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Σαμαράς θα μιλήσει… πορτογαλικά

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Είναι καιρός τώρα που ο αρχηγός της Ν.Δ. αναφέρεται στην Πορτογαλία για να αποδείξει ότι το μείγμα πολιτικής που προτείνει μπορεί να στηριχθεί έναντι των απαιτήσεων των δανειστών μας

Αυτή είναι η γραμμή που θα ακολουθήσει τις δύο επόμενες ημέρες. Πρώτα απ’ όλα θα αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συναίνεσης, πόσο μάλλον κυβερνητικής συνεργασίας, που στη Ν.Δ. περιμένουν και πάλι να έρθει στην επικαιρότητα καθώς για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο.

Και η Συγγρού έχει προβληματιστεί από το κύμα οργής που εκδηλώθηκε σε κάθε γωνιά της χώρας την 28η Οκτωβρίου, αλλά σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά “ο λαός είναι ο υπέρτατος κριτής των πάντων” και οι εκδηλώσεις όσο ακραία μορφή και αν πήραν δείχνουν πως ο λαός απαιτεί αλλαγές.
Η απάντηση μπορεί να είναι η Ν.Δ. και μια νέα πολιτική. Έτσι τόσο αύριο στην ολομέλεια της Βουλής, όσο και από το βήμα της Κ.Ο. της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να απαιτήσει τη διενέργεια εκλογών.

Εκλογές για να έρθει η Ν.Δ. στην εξουσία και αμέσως να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου ώστε να βγει η χώρα απ’ το τέλμα. Να ανασάνει φορολογικά ο λαός και να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Πολιτική που όπως υποστηρίζει η Ν.Δ. ακολουθήθηκε από τον κεντροδεξιό Πάσος Κοέλιο στην Πορτογαλία.

Το “όχι”Σαμαρά θα στηριχθεί στα πολλά κενά που έχει η νέα απόφαση καθώς ακόμη δεν είναι καν συμφωνία. Κυρίως στο γεγονός ότι εξακολουθούν να μην υπάρχουν σαφείς αποφάσεις για ανάπτυξη και βοήθεια από την Ευρώπη προς την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό συνεχίζει να “πνίγει” την αγορά και τα νοικοκυριά με δυσβάσταχτους φόρους ενώ στη νέα συμφωνία προϋπολογίζει έσοδα 50 δισ. από αποκρατικοποιήσεις κλπ τη στιγμή που μέσα στο 2011 έχει πιάσει μόνο το 1/5ο των στόχων και έτσι οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε νέα δυσβάσταχτα μέτρα.
Παράλληλα η Ν.Δ. αναμένεται να παίξει “το χαρτί” της επιτροπείας για να αποδείξει ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να παράξει έργο και έτσι παραδίδει Εμμέσως τα ινία της χώρας στους δανειστές.

Διαβάστε επίσης:
Εκλογές ή ανασχηματισμός; Τι απαντάει ο Πρωθυπουργός σε όσα ζητούν οι Βουλευτές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε