Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Σαρκοζί «άδειασε» τον Γιούνκερ: «Δεν υπάρχει plan Β για την Ελλάδα»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αυτή τη φορά ήταν όλα διαφορετικά. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, η Σύνοδος Κορυφής δεν είχε στο επίκεντρο την Ελλάδα. Και το κλίμα ήταν αλλιώς, ευχάριστο. Φάνηκε και από τις δηλώσεις Σαρκοζί.

Οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup σχετικά με το ενδεχόμενο εναλλακτικού σχεδίου για την Ελλάδα σε περίπτωση που το PSI δεν «περπατήσει» έκαναν γρήγορα το… γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας αίσθηση και αντιδράσεις.

Αλλά ο Νικολά Σαρκοζί έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, να αδειάσει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και να… διατηρήσει το καλό (μετά από πάρα πολύ καιρό) κλίμα για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.

«Δε γνωρίζω τίποτα για κανένα σχέδιο Β» ήταν η απάντηση του Γάλλου προέδρου όταν οι δημοσιογράφοι τον κάλεσαν να απαντήσει στις δηλώσεις που αποδόθηκαν στον επικεφαλής του Eurogroup. «Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο για την Ελλάδα εκτός από αυτό που έχει συμφωνηθεί και υλοποιείται» είπε.

Και η… επίθεση φιλίας του «Σαρκο» προς την Ελλάδα συνεχίστηκε, με τον Γάλλο πρόεδρο να δηλώνει αισιόδοξος τόσο για την υπέρβαση της κρίσης στην ελληνική οικονομία όσο και της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

«Γυρίζουμε σελίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα χαιρέτισε τη συμφωνία των βασικών πολιτικών κομμάτων για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής, στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν με την τρόικα.

Χαιρέτισε, επίσης, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ενισχύσει τη ρευστότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Δεν απέκλεισε τέλος το ενδεχόμενο μιας ακόμη συνόδου κορυφής εντός του Σεπτεμβρίου, για τον μόνιμο μηχανισμό οικονομικής βοήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Μέρκελ δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας»

Η τρόικα θα μείνει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα

Συμφωνία για τα πρώτα 30 δισ. – Στις 12 Μαρτίου οι αποφάσεις

Κοιμάται και ξυπνάει ζητώντας επίτροπο στην Ελλάδα

Γίναμε το… καλό παιδί; Χαμόγελα Μπαρόζο-Ρομπάι για την Ελλάδα

”Τράβηξαν” το φρένο χρέους στην Ευρώπη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε